Labdarúgás

Egy pont a szélviharban

2017-10-29 Nyomtatás

Az országot sokkoló hidegfront betörése idején küzdött meg egymással és az elemekkel az Ady Endre úton az Erzsébeti SMTK és a Nyírbátori FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. Az irreális körülmények között nem alakulhatott ki jó játék, csapatunk nagyot harcolt a döntetlenért.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A mérkőzés előtt a szakadó eső alaposan feláztatta a stadion talaját, majd megjött a szél, és már az első félidőben is okozott furcsa jeleneteket. Az ezúttal fehér mezben pályára lépő erzsébetieknél az eltiltott Markovics Bence helyén Mészáros Roland játszott a védelemben.

A legutóbbi két meccsén kilenc gólt szerző Nyírbátornál veszélyesebben kezdett az ESMTK, a 20. perc táján Horváth Levente megcsúsztatott labdáját Soós Bence nagy helyzetben, hét méterről ellőtte, a vendégek kapusa azonban óriási bravúrral hárított. Sok technikai hibával játszottak a csapatok, és az első félidő hajrájában egy kontratámadásból megszerezte a vezetést az NYFC.
A szünet után megpróbált változtatni játékán az ESMTK, de ekkor már az egyre erősebb, viharos széllel szemben kellett futballozniuk a mieinknek – sokszor még a kapukirúgás elvégzése is gondot okozott. A piros-fehérek ennek ellenére mentek előre becsülettel, mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében. Az erőfeszítéseket a 84. percben siker koronázta, Tóbiás Zsolt bal oldali beadását Horváth Levente nyolc méterről a bal sarokba fejelte. Így a történelem részben megismételte önmagát: májusban 0-2-ről egyenlített a Nyírbátor ellen az ESMTK úgy, hogy Horváth L. a 94. percben szerezte a második hazai gólt.

– Ma ennyi volt a csapatban – értékelte a mérkőzést Turi Zoltán vezetőedző. – A mély talajú pályán, hatalmas szélben, futballra alkalmatlan körülmények között nagy csatát vívtunk a nyírbátoriakkal. Minden dicséret megilleti a fiúkat azért a megalkuvást nem tűrő hozzáállásért, ami végül egy pontot eredményezett. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ilyen időben is kijöttek és végig buzdították a csapatot, le a kalappal előttük.

Az ESMTK legközelebb november 4-én, szombaton 13.30-kor lép pályára Monoron, a Balassi Bálint utcai sporttelepen, ahol az éllovas MSE lesz az ellenfél.

 

Erzsébeti SMTK–Nyírbátori FC 1-1 (0-1)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Mészáros, Tóbiás – Bányai (Nádházi, 75.), Soós B. (Slezák, 46.), Mohácsik – Horváth L., Pölöskei (Nicsenko, 66.), Boda

G.: Horváth L. (84.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015