Labdarúgás

Ötből kettő

2016-09-04 Nyomtatás

A labdarúgó utánpótlás-bajnokságokban nem sikerült jól szeptember első hétvégéje az Erzsébeti SMTK csapatainak. Három együttes sima vereséget szenvedett, az U17-es és az U16-os gárda idegenben tudott gólokat és pontokat szerezni.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az U19-es csapat néhány nappal korábban drámai körülmények között, nyerő helyzetből, a hosszabbításban szenvedett vereséget. Ezúttal sajnos esélye sem volt a gárdának a győzelemre Mezőkövesden, pedig a hazaiak sem játszottak igazán jól. A sárga mezesek már a 10. percben megszerezték a vezetést, majd a második félidő elején ismét betaláltak a piros-fehérek kapujába. Negyedórával vége előtt háromra nőtt a különbség, a hajrában pedig megszületett a Zsóry SE negyedik gólja is (0-4). Jól jellemzi a mérkőzésen történteket, hogy a kövesdiek edzője azt mondta: ennyivel nem voltak jobbak az erzsébetieknél.

A Matyóföld „fővárosában” lépett pályára az U17-es együttes is, amely az első fordulóban négyszer is mattolta a Pénzügyőrt. Az első negyedórában gyors gólváltást láthattak a fiatalokra kíváncsi szurkolók: Sápi Dániel találatára három perc múlva érkezett a válasz. Hosszú ideig érintetlenek maradtak a hálók, majd a második játékrész közepén újabb gólt szereztek a mezőkövesdiek. Az erzsébetieket felpaprikázta ez a találat, és szűk negyedórával később a nem sokkal azelőtt beállt Takács Tamás révén egyenlítettek, majd Szabó Nándor 11-esből rövidesen előnyhöz juttatta az ESMTK-t. A piros-fehérek sikerét a szintén csereként pályára lépett Majtényi Milán tette teljessé (4-2).

Az U16-os együttes az Újpesti Haladás vendége volt. A hazaiak több mint félórán át tartották magukat, ekkor Pataki Gergő feltörte az újpesti reteszt. Nem sokkal a szünet után Ködöböcz András vette be a Haladás kapuját. Ezután szépítettek a hazaiak, majd az utolsó húsz percben egyre-másra potyogtak az erzsébeti gólok. Sorrendben Pataki, Verhoczki László, Tóth Dávid és ismét Ködöböcz volt eredményes, így a kimaradt helyzetek ellenére kiütéses győzelmet arattak a piros-fehérek (6-1).

Az U15-ös csapat a jó erőkből álló Szolnoki MÁV gárdáját fogadta a Zodony utcában. Több mint félórát kellett várni az első gólra, sajnos, a kihasználatlanul maradt ESMTK-helyzetek után vendégek szerezték. A szünet után hamar eldőlt a mérkőzés sorsa, két perc alatt kétszer is betaláltak a Tisza-partiak. A hajrá kezdetén negyedszer is megzörrent az erzsébetiek hálója (0-4).

Az U14-esekek sem bírtak a szolnokiakkal. Már a 2. percben hátrányba kerültek, majd a szünet előtt újabb gólt kaptak. A második félidő közepén néhány percen belül kétszer is bevették az erzsébeti kaput a vendégek, akik az utolsó pillanatokban még fölényesebbé tették győzelmüket (0-5).

Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015