Labdarúgás

Döntetlen, érdekes körülmények között

2016-11-08 Nyomtatás

Győzelmi reményekkel kezdte az Erzsébeti SMTK az NB III Keleti csoportjában az FC Hatvan elleni mérkőzést, de a gyenge első félidei játék és a sajátos felfogásban közreműködő játékvezető „jóvoltából” elmaradt a várt siker.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az erzsébeti szurkolók örömmel látták, hogy a sérüléssel bajlódó Bukovec Jasmin is ott volt a melegítő játékosok között, igaz, ezúttal sem volt teljesen egészséges.

Ennél több sikerélményük azonban nem volt a „Liza” drukkereinek az első félidőben. A piros-fehérek körülményesen, pontatlanul futballoztak, és a gyenge játék azt eredményezte, hogy a Hatvan nemcsak jobbnak látszott, hanem ez gólokban is megmutatkozott. Az első félóra végén két perc alatt kétszer mattolták a vendégek az ESMTK védelmét, az egyik gól egy rossz ütemű szerelési kísérlet miatt megítélt tizenegyesből esett. Szépíthettek volna az erzsébetiek, ha Tóbiás Zsolt lerántásáért is büntetőt adott volna a játékvezető, de ezúttal nem sípolt.

A második félidőt sokkal harcosabban kezdték a piros-fehérek, és bő negyedóra elteltével sikerült is közelebb kerülniük a Heves megyeiekhez. Murinai Barnabás adta be a labdát balról, Turi Dániel erős fejese kipattant a kapusról, és Lázár Benjamin két méterről a léc alá lőtt. A mérkőzés utolsó tizenöt percében nagy erővel rohamozott az ESMTK, és siker koronázta az erőfeszítéseket. Egy előrevágott labdára egyszerre ugrott fel Privigyei Ádám és a hatvani kapus, a játékszert az erzsébeti védő felfejelte a levegőbe, amelyre Németh Zoltán csapott le, és a hevesi hálóőrt megelőzve az üres kapuba fejelt. A mérkőzés ezen szakaszában kétszer is tizenegyest reklamáltak a hazaiak – nem alaptalanul. Bukovec Jasmin szabadrúgása pattant le a hatvani sorfal egyik tagjának magasra emelt kezéről, majd ugyanő centikkel fejelt a kapufa mellé. Ezután Németh Zoltánt szerelték szabálytalanul a 16-oson belül a vendégek. Az elmaradt büntetők ellenére is nyerhetett volna az Erzsébeti SMTK, de a 93. percben a már csak a kapussal szemben álló Lázár tizenhárom méterről kevéssel a kapufa mellé lőtt.

– Az első félidő értékelhetetlen volt, a hatvaniak a játék minden elemében jobbak voltak nálunk, pedig ők sem futballoztak jól – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A szünetben aztán rendeztük sorainkat, és a folytatásban már azt játszottuk, amit az elejétől kellett volna. Nem szívesen beszélek a játékvezetésről, de muszáj elmondanom, hogy három olyan helyzetben nem kaptunk tizenegyest, amikor egyértelmű szabálytalanság történt.

A 12. helyezett ESMTK legközelebb november 12-én, szombaton 13.30-kor lép pályára a közvetlenül mögötte álló Nyírbátor otthonában.

 

Erzsébeti SMTK–FC Hatvan 2-2 (0-2)  

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Mátyás, Tóbiás – Lázár, Turi D., Bányai – Murinai, Kozma (Németh Z., 46.), Bukovec

G.: Lázár (63.), Németh Z. (84.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015