Labdarúgás

Döntetlen a rangadón Újpesten

2016-09-26 Nyomtatás

A legutóbbi fordulóban az Erzsébeti SMTK utánpótlás labdarúgócsapatai közül a két idősebb korosztályú gárda gólzáporos meccset vívott a Hatvan együtteseivel, az U19-eseknél Daruka Dominik négyszer volt eredményes. Az U16-osok kétgólos előny után játszottak döntetlent az Újpesttel.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az eddig pont nélkül álló U19-es csapatunk az első két mérkőzését megnyerő FC Hatvannal csapott össze a Zodony utcában, és vízilabda-eredménnyel zárult a találkozó. A Szűcs K. (Kántor, 85.) – Dénes, Harsányi, Novakov (Klein, 85.), Ozsvári (Budai, 85.) – Takács K., Viza, Szabó N. (Ignácz, 62.) – Hetesi (Palánkai, 56.), Daruka (Kemény, 85.), Szabó M. (Ferincz, 85.) összeállítású ESMTK ráijesztett az értük szorítókra, húsz perc elteltével 3-1-re vezettek a Heves megyeiek. Ezután azonban beindult az erzsébeti henger, és Daruka Dominik vezérletével öt gólt szereztek a piros-fehérek. A hazaiak 20-as számú játékosa négyszer vette be a vendégek kapuját. A hatvaniak a végén két gyors góllal szorossá tették az állást, de a hosszabbításban az erzsébetieké volt az utolsó szó (7-5). A hajrában három piros lapot osztott ki a játékvezető, a mieink közül Ferincznek kellett idő előtt elhagynia a pályát. A gólszerzők: Daruka (4), Szabó M., Szabó N., Kemény.

– Fontos volt, hogy az U19-es csapatunk a gyengébb kezdés után végre elinduljon felfelé – mondta Nagy Dániel utánpótlás-szakágvezető. – Viszont sok a kapott gól, rengeteget kell fejlődni a védekezésben. A felnőtt csapatból visszajátszó játékosoktól a stabilitást és az extrát várnánk, olyasmit, amit most Daruka Dominiktól megkaptunk.

Az U17-esek százszázalékosan várták a pont nélküli hatvani együttest. A Boros – Gogán (Medgyesy, 81.), Szabó N., Himonakis, Kiss Gy. – Zai, Tóth D. (Szentjóbi, 54.), Gombkötő – Takács T. (Dolezsál, 51.), Sápi (Szabó Gy., 51.), Majtényi összetételű ESMTK első találatára még gyorsan válaszoltak a vendégek, de ezután már csak egy csapat volt a pályán. A szünetben 8-1-re vezettek a piros-fehérek, és a félidő végén emberelőnybe is kerültek. A folytatásban már csak háromszor voltak eredményesek, és a hajrában szépítettek a hatvaniak (11-2). A gólszerzők: Sápi, Szentjóbi, Tóth D., Szabó N. (2-2), Majtényi, Takács T., Kiss Gy.

Az U16-os korosztályban rangadót játszottak az újpesti Chinoin-sporttelepen. A szezon elején mind az Újpest FC, mind az Erzsébeti SMTK pontveszteség nélkül tudta le meccseit, így nagy küzdelemre volt kilátás a két gárda találkozóján. A Kovács P. (Olasz, 46.) – Lőrincz (Tóth D., 75.), Farkas T., Sikula, Verhóczki – Albert Á., Halácsi, Ködöböcz – Berényi (Boros, 72.), Pataki, Pető összeállítású piros-fehérek Pataki Gergő tizenegyesével szereztek vezetést az első negyedóra végén, ám két perc múlva egyenlítettek az újpestiek. A szünet előtt Ködöböcz András szabadrúgásból ismét előnyhöz juttatta az erzsébetieket. Épphogy elkezdődött a második félidő, amikor egy öngóllal 3-1-re elhúzott az ESMTK. A lila-fehérek azonban nem adták fel, és egyenlítettek (3-3).
– Egy kifejezetten erős újpesti gárdával találkoztunk, amelynek akcióira stabil, kemény játékkal válaszoltunk, és nagyon veszélyes kontrákat vezettünk – magyarázta Nagy Dániel. – A második félidőben kétgólos előnyünk után felemésztette a csapat erejét a védekezés, ezért nem tudtunk nyerni, de Újpesten pontot szerezni mindenképpen dicséretes dolog. Az U15-ösök meccse elmaradt az Újpest FC ellen. A mérkőzés október 19-én játsszák le.

Az U14-esek a százszázalékos Újpesthez látogattak. A Dávid – Varga T., (Böjthe, 48.), Ambrus, Tóth Sz., Gaudi-Nagy (Nagy P. 41.) – Bányai R. (Borka, 52.), Őz, Bugovics – Pozsonyi, Tóth K., Ződi felállású erzsébetiek az első félidő hajrájáig jól tartották magukat, akkor tudtak csak előnyt szerezni a lila-fehérek. A fordulás után két újabb hazai góllal hamar eldőlt a mérkőzés (0-3).   

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015