Labdarúgás

Bravúros pontszerzés Monoron

2016-10-16 Nyomtatás

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának éllovasához látogatott az Erzsébeti SMTK. A piros-fehérek helytálltak a feljutásra pályázó hazaiak ellen, és megérdemelten vittek el egy pontot.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az erzsébetiek kezdő tizenegyéből ezúttal is hiányzott Boda József, és csatlakozott hozzá a védelem egyik biztos pontja, Privigyei Ádám, aki szintén sérüléssel bajlódik. Így Turi Dániel egy sorral hátrébb lépett, és belső védőként igyekezett megállítani a monoriakat.

A jó talajú pályán bátran kezdett az ESMTK, ám a kapu közelébe érve elfogyott a lendület, és pontatlan passzok miatt nem alakult ki gólhelyzet. Az első félórában a monoriak is csupán a nagy bedobások révén veszélyeztettek. A 32. percben is egy ilyen után szereztek vezetést a hazaiak, a lecsorgó labdát a Monor egyik játékosa találta meg leghamarabb, és a hálóba lőtte. A gól megzavarta az erzsébetieket, a szünetig kétszer is Bonica Sebastiannak kellett bravúrosan védenie.

A második félidő még nagyobb küzdelmet hozott, mint az első negyvenöt perc. Kemény párharcok, ütközések jellemezték a mérkőzést, a játékvezető pedig engedte a férfias összecsapásokat. A játékrész közepén Tóbiás Zsolt indította jól Bukovec Jasmint, ő ügyes cselekkel megforgatta a védőjét, aki buktatta a csatárt. A tizenegyest a sértett lőtte laposan a bal alsó sarokba. A monoriak eddig négy győzelem mellett egy döntetlent értek el otthonukban, és szerettek volna ötödször is három pontnak örülni. Kombinatív játékra azonban nem voltak képesek, a beíveléseket, bedobásokat pedig jól semlegesítették az erzsébetiek.

– Sok gonddal küzdünk mostanában, így hoztunk pontot az éllovastól, ezért minden dicséretet megérdemelnek a fiúk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A Középcsoport után egy sokkal keményebb játékstílussal kell megbarátkoznunk Keleten, és ez nem igazán fekszik nekünk, mert mi inkább futballozni szeretnénk. Ezen a meccsen is sok volt a verekedés, de jól helytálltak a srácok.

Az ESMTK legközelebb október 22-én, szombaton 14.30-kor lép pályára az Ady Endre úton, az ellenfél a Rákosmente KSK lesz.  

 

Monori SE–Erzsébeti SMTK 1-1 (1-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Turi, Mátyás, Tóbiás – Lázár, Ruff, Bányai, Markovics – Hegedűs, Bukovec (Kozma, 83.)

G.: Bukovec (67., 11-esből)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015