Labdarúgás

Bajnok az U17-es csapat!

2017-05-29 Nyomtatás

Az utánpótlás-bajnokságok legutóbbi fordulójában bajnoki címet ünnepelhettek az erzsébetiek: az U17-es együttes megnyerte a csoportját. Az U16-os gárda ezüstérme is biztosra vehető, az utolsó napon a mezőny leggyengébb csapatával játszik.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az U19-es együttes esélyesként lépett pályára Egerben, és érvényesítette is a papírformát. Palánkai Soma már a 7. percben megszerezte a vezetést, majd egy öngólt követően ismét ő talált a hazaiak kapujába. Sőt, a második félidő elején újra az erzsébetiek 13-asa volt eredményes. A hazaiak szépítő gólja után Viza Krisztián, majd az újabb egri találatot követően Novakov Dominik zörgette meg a hevesiek hálóját (6-2).

Az U17-es csapat azzal a tudattal kezdte a meccset az egri Felsővárosi Sporttelepen, hogy győzelem esetén bajnokként utazhat haza. Nem sokáig reménykedhettek a hevesiek, a 7. percben Takács Tamás révén került előnybe az ESMTK. A félidő közepén Majthényi Milán, majd a 33. minutumban Dolezsál Richárd tette egyértelművé, hogy itt csak a piros-fehérek nyerhetnek. A fordulás után már nem sok történt, az egriek szépítettek, a végeredményt Dolezsál állította be (4-1). A lefújás után joggal ünnepeltek az erzsébeti srácok (a képen).

A 7. percnek valami különleges varázsa volt az ESMTK utánpótláscsapatai számára: az U16-osok is ekkor szereztek vezetést a Zodony utcában a RAFC-Grund ellen, a gól Berényi Rómeó nevéhez fűződött. A vendégek ugyan egyenlítettek, de néhány perccel később Albert Ádám ismét az erzsébetieket juttatta előnyhöz.  Közel ötven percig nem változott az állás, ekkor Nagy József talált a kapuba, majd újra Ádám következett (4-1). Az utolsó fordulóban a sereghajtó Ferencváros FC-vel játszanak a piros-fehérek, így minden bizonnyal a második helyen végeznek.

A két legfiatalabb korosztálynak esélye sem volt a pontszerzésre a Budai FC-Tabáni Spartacus ellen. Az U15-ösök 14-0-ra, az U14-esek 6-0-ra kaptak ki otthon riválisuktól.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015