Labdarúgás

Aranyünnep és ezüst helyett bronz

2017-06-07 Nyomtatás

Az utánpótlás-bajnokságok utolsó fordulójában csak egy erzsébeti csapat, az U16-os tudott győzni, de a mérkőzés végén nem tudott igazán örülni a társaság, mert hajszál híján lemaradt az ezüstéremről.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az U19-es csapat a második helyezett Budai FC-Tabáni Spartacust fogadta a Zodony utcában. A papírforma a vendégek sikerét ígérte, akik szűk húsz perc alatt kétgólos előnybe kerültek. Az első félóra végén Takács Krisztián szépített, de a következő percben ismét kettővel vezettek a budaiak. Folytatódott a gólpárbaj, előbb Maafi Dániel talált a kapuba, majd ismét a Spartacus volt eredményes, aztán Ignácz Márk tette újra szorossá az állást. A második játékrész hihetetlen módon nem hozott gólt, így a látogatók elvitték a három pontot (3-4). Az ESMTK ezzel a nagyon szoros középmezőnyben a 11. helyen zárt.

A már bajnok U17-es együttes az ebben a korosztályban is második Budai FC-Tabáni Spartacusszal csapott össze. A vendégek szerezték az első gólt, majd Sápi Dániel gyorsan egyenlített. A szünet előbb ismét a tabániaknál volt az előny, sőt, a fordulás után kettőre növelték a különbséget. Röviddel később Szűcs Krisztián 11-esből módosította az állást, ám ezután már nem változott az eredmény (2-3). A bajnokcsapat háromszor kapott ki az évadban – mindannyiszor hazai pályán. Ezúttal azonban nem bosszankodtak emiatt az erzsébetiek, és a lefújás után átvehették a jól megérdemelt aranyérmeket.

Az U16-os csapattal olyasmi történt a záró fordulóban, amire joggal szokták mondjani: ezt nem hiszem el! A piros-fehérek a sereghajtó Ferencvárosi FC-hez látogattak, és még negyedóra sem telt a mérkőzésből, amikor Halácsi Fülöp megszerezte a vezetést. Berényi Rómeó és Boros Dániel háromra növelte az előnyt, majd egy hosszabb gólcsend következett. A 60. percben Verhoczki László folytatta a gólgyártást, aztán Halácsi, Tibor Tomaj, Nagy József, Nagy Péter és a végén ismét Halácsi vette be a hazaiak kapuját (9-0). Mégsem lett meg az ezüstérem, mert a rivális III. Ker. TVE 16-0-ra verte meg otthon a Pestszentimrét úgy, hogy a 88. és a 90. percben szerezte az utolsó két találatát. Mivel mindkét gárda 19 meccset nyert meg, így a versenykiírás értelmében a jobb gólkülönbség rangsorolt közöttük, és az óbudaiak az említett találatok révén két góllal megelőzték az erzsébetieket.

Az U15-ösök „hatpontos” mérkőzést játszottak az Angyalföldi SE-vel. A második félidő elején Babály Zente szerezte az erzsébetiek gólját, majd bő tíz perccel később egyenlített az ASE. A három pont és jobb helyezés az utolsó pillanatokban dőlt el, sajnos az angyalföldiek javára (1-2). Az utolsó három meccsét elvesztő ESMTK így a 11. helyen végzett.  

Az U14-es együttesnek nem sok esélyt adott az Angyalföldi SE, már a 3. percben előnybe került. Bár a szünetben „csak” három góllal vezetett az ellenfél, a vége kilenc lett (0-9). Az utolsó hat mérkőzésükön csupán egyetlen pontot szerző piros-fehérek a 9. helyen fejezték be a bajnokságot. 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015