Labdarúgás

Amiről beszélni kell

2017-12-23 Nyomtatás

Kiváló tavasz után kiváló ősz – ez röviden az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapatának idei évének összefoglalása. A piros-fehérek a 2017–18-as bajnokság félidején kicsivel túl a Monor mögött négy pont hátránnyal állnak a Keleti csoport második helyén. Egyre többekben merül fel, hogy mi lenne, ha…

Kattintson a nagyobb mérethez!

A fenti mondatot úgy folytathatnák: …a szezon végére megelőzné legfőbb riválisát az ESMTK?

– Akárcsak az utánpótlásban, a felnőtt csapatnál is hosszabb távon tervezünk – mondta Nagy Dániel sportigazgató. – A nyáron egy nagyszerű tavasz után együtt maradt a csapat gerince, és sikerült jól erősítenünk. A cél az első öt hely valamelyikének megszerzése volt, és ezt a fiúk eddig látványosan teljesítették. A sokak által pedzegetett feljutással kapcsolatban annyit mondhatok, ezt a 2019-es évre határoztuk meg célként, mert azt szeretnénk, hogy ismét legyen, méghozzá stabil NB II-s csapata legyen Pesterzsébetnek. Igaz, ha az élet úgy hozza, ezt módosíthatjuk, mert a csapatunk alkotta meg az új célt.

Nagy Dániel azt magyarázta, hogy amennyiben jól sikerül a téli felkészülés és a folytatásban is úgy tűnik, lehet esély az első helyre, nem zárják ki ezt a lehetőséget. Az erősítésre megvannak a kiszemeltek, ám csak olyan játékosok jöhetnek az Ady Endre útra, akik illenek a szakmai elképzelésekhez és mentálisan is megfelelnek az itteni elvárásoknak. A legfontosabb a tudatos építkezés, azaz, ha júniusban marad az együttes a harmadosztályban, semmi szemrehányást nem kaphat.

– A klub nevében benne van a munkás szó, és ez lényeges, vagyis nagyon sokat dolgozunk a közös célért – fejtette ki az erzsébeti hozzáállás alapját Nagy Dániel. – Megpróbáljuk kihozni a maximumot a csapatból, és meglátjuk, ez most mire lesz elég. Ha arra, amit sokan szeretnének, akkor az nagy feladatot jelent számunkra, a klubvezetésnek és az egész kerületnek. Persze ez akkor is így lesz, ha még egy évet várni kell rá.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015