Labdarúgás

Amikor nem a jobb csapat nyer

2016-10-24 Nyomtatás

Hiába játszott az első félidőben sokkal jobban ellenfelénél, a Rákosmente KSK-nál az Erzsébeti SMTK az NB III Keleti csoportjának legutóbbi fordulójában, a szünet után két figyelmetlenség megfosztotta a piros-fehéreket a győzelemtől, sőt a pontszerzéstől is.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A vendégek az utóbbi időben hullámvölgybe kerültek, ezért az eddigi tréner helyett a másodedző Szűcs Lajos, a Ferencváros korábbi válogatott kapusa ült az RKSK kispadján. A kék-fehéreknél több egykori NB I-es és NB II-es futballista is helyet kapott, a legismertebb közülük a hatszoros válogatott, több országban megfordult Bárányos Zsolt volt.

Ennek ellenére az első félidőben az erzsébetiek uralták a mérkőzést. Az első negyedóra végén Bukovec Jasmin ötméteres fejese épphogy elkerülte a kaput, majd néhány perccel később a balösszekötő helyéről leadott lövése a kapufáról pattant ki. A mérkőzést nem teljesen egészségesen vállalta az ESMTK 10-ese, és fájó térde miatt a játékrész közepén le kellett őt cserélni. A helyére érkező Németh Zoltán aztán hamar meghálálta a bizalmat. Turi Dániel szerelte a vendégek támadását, majd Bányai Róberthez passzolt, aki jó ütemben indította a védők között kilépő Némethet, ő pedig a kifutó kapus felett, tizenhat méterről a hálóba emelt.

A második félidő RKSK-góllal kezdődött – lényegében a semmiből egyenlítettek a rákoscsabaiak. Egy jobb oldali beadásra Bárányos robbant be, és a bal felső sarokba fejelt. A váratlan találat megzavarta a piros-fehéreket, és nem tudták azt nyújtani, amit az első negyvenöt percben. Negyedórával később egy hasonló szituációból megszületett a vendégek második gólja. Noha az RKSK sem játszott jól, az erzsébetiek futballjából hiányzott az ötlet, és bármennyire is igyekeztek, nem tudtak egyenlíteni.

– Bosszantó módon szenvedtünk vereséget, mert az ellenfélnek nem volt kidolgozott helyzete – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Könnyű gólokat kaptunk olyan helyzetekből, amelyekre pedig készültünk. Csak saját magunknak köszönhetjük, hogy nem nyertük meg a mérkőzést.

Az ESMTK legközelebb október 29-én, szombaton 14.30-kor a második helyezett Kazincbarcika ellen lép pályára idegenben. Az utolsó négy meccsén tíz pontot szerző KBSC-vel szembeni találkozón a sérülteken kívül nem lehet ott Turi Dániel sem, aki az RKSK-val vívott mérkőzésen megkapta ötödik sárga lapját.   

 

Erzsébeti SMTK–Rákosmente KSK 1-2 (1-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Turi, Mátyás, Tóbiás – Lázár, Ruff (Murinai, 87.), Bányai, Markovics – Hegedűs (Daruka, 81.), Bukovec (Németh Z., 25.)

G.: Németh Z. (33.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015