Labdarúgás

Amikor a győzelem többet ér három pontnál

2016-10-31 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK utánpótlás labdarúgócsapatai közül ezúttal három zárta győzelemmel a bajnoki fordulót. A futball mellett ezúttal egy játékostársukra is gondoltak fiataljaink, aki súlyos betegséggel küzd.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A Kántor – Dénes, Harsányi, Viza, Ozsvári – Takács K., Kemény (Ignácz, 46.), Szabó N. – Palánkai (Maafi, 46.), Daruka, Szabó M. (Ferincz, 87.) összeállítású U19-es csapatunk jól kezdte a mérkőzést Gödöllőn, Viza Krisztián góljával már az 5. percben vezetett. Sajnos a középkezdés után egyenlített a találkozó előtt hat ponttal jobban álló GSK, majd a félidő utolsó harmadában még kétszer bevette az ESMTK kapuját. A meccs hajrája igencsak mozgalmas volt. Előbb megszületett a hazaiak negyedik találata, majd Daruka Dominik két perc alatt kétszer is gólt szerzett. A játék képe alapján akár meg is fordíthatták volna az eredményt a piros-fehérek, de véget ért a mérkőzés (3-4).

Az U17-esek is Gödöllőn játszottak, és a csoportot pontveszteség nélkül vezető erzsébetiek kiütéses győzelmet arattak. A Szűcs K. – Gógán, Kiss Gy., Himonakis, Szász – Zai (Bodnár M., 66.), Gombkötő, Tóth D. (Szentjóby, 61.) – Majtényi, Dolezsál, Sápi összetételű ESMTK Sápi Dániel góljával szerzett vezetést, majd néhány perccel később tíz emberre fogyatkoztak a hazaiak. A következő találatra az első félóra végéig kellett várni, ekkor Dolezsál Richárd volt eredményes, majd Tóth Dávid révén lett háromgólos az előny. Dávid a szünet után még kétszer bevette a Gödöllő kapuját, aztán Szász Bence, Bodnár Martin, Majtényi Milán és a végén Gombkötő Árpád következett (9-0).

Az U16-osok az Olasz (Kovács P. 46.) – Lőrincz G., Albert (Lőrincz D., 46.), Sikula, Verhoczki – Farkas T. (Nagy D., 64.), Halácsi (Tibor T., 46.), Pető – Berényi (Tóth D., 46.), Pataki, Ködöböcz csapattal vették fel a küzdelmet a Zodony utcában a középmezőnybe tartozó ASR Gázgyár gárdájával. Ködöböcz András góljára még gyorsan válaszoltak a vendégek, Pataki Gergő és Verhoczki László azonban ismét előnyhöz juttatta az erzsébetieket. A félidő hajrájában emberhátrányba került a Gázgyár. A fordulást követően közel negyedóráig tartotta magát a III. kerületi együttes, majd érvényesítette emberelőnyét az ESMTK. Pataki három gólja után Pető Dániel talált a hálóba, majd Verhoczki és újra Pataki neve került ismét a jegyzőkönyvbe. A hajrában Ködöböcz és Pataki találata között egy öngól is született, és végül egy tucatig jutottak a piros-fehérek (12-1).

– A múlt heti sokk után rendezték a sorokat a srácok, és a Csepel elleni rangadó előtt jó játékkal, nagy különbséggel tudtak nyerni – dicsérte az együttest Nagy Dániel utánpótlás-szakágvezető. – Az ESMTK vezetése, játékosai, szurkolói mielőbbi gyógyulást kívánnak Szlovicsák Csabának a SZAC tizenhat éves tehetségének. Győzelmeinket neki ajánljuk. Csak az győz, aki tudja, miért harcol, és szilárdan hisz benne. Csabi, neked minden fegyvered megvan, hogy harcolj, győzzél. Veled vagyunk!

Az U15-ösök Ghidán – Ács, Lőrincz, Kolossváry, Várhalmi – Tibor, Halácsi, Albert – Szabó B. (Baranyai, 48.), Berényi, Szendrődi (Babály, 60.) összetételben léptek pályára otthon a tabellán hét ponttal mögöttük álló Gloriett SE ellen. A mérkőzés elején vezetést szereztek a vendégek, majd fél óra elteltével Albert Ádám egyenlített. A szünet előtt két gyors góllal ismét a pestlőrinciek kerültek előnybe. A pihenő után is hasonló volt a játék képe: hiába támadott sokkal többet az ESMTK, a kaputól húsz méterre elfogyott a csapat tudománya. A GSE még egyszer betalált, így váratlan vereség lett a vége (1-4).

Az U14-es gárda szintén a Gloriett SE-t fogadta. A középmezőny rangadóján a Bányai – Dávid, Ambrus (Varga T., 66.), Tóth K., Bugovics – Tóth Sz., Őz, Gaudi-Nagy (Borka, 49.) – Pozsonyi, Ződi (Kocsis B., 51.), Nagy P. felálló erzsébetiek az első félidő közepén gólt kaptak, de még a szünet előtt sikerült egyenlíteniük Nagy Péter révén. Alig kezdődött el a második játékrész, amikor Pozsonyi Kristóf vette be a vendégek kapuját. A hátralévő időben már nem változott az eredmény (2-1).

  

 

  

 

 

 

 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015