Labdarúgás

A Diósgyőr jön Erzsébetre

2018-09-04 Nyomtatás

A Magyar Labdarúgó-szövetségben kisorsolták a 2018-19-es Magyar Kupa főtáblája 1. fordulójának párosításait. Szeptember 22-én és 23-án összesen hatvannégy mérkőzésre kerül sor, az Erzsébeti SMTK az NB I-es Diósgyőrt fogadja.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A selejtezők után kialakult a Magyar Kupa 128-as főtáblája, és a régebben alkalmazott gyakorlattal ellentétben az élvonalbeli együttesek már az első fordulóban bekapcsolódnak a küzdelmekbe. A kiírás értelmében az NB I-es és az NB II-es gárdák nem kerülhettek össze. Így aztán több olyan párharc is lesz, amelyen a magasabb osztályú csapatok megyei riválisokkal mérkőznek meg, illetve megyei bajnokságokban szereplő együttesek csapnak össze egymással.

Az Erzsébeti SMTK-nak nem volt ilyen szerencséje. A mieink egy másik piros-fehér alakulattal, az NB I-es Diósgyőri VTK-val küzdenek meg a 64 közé jutásért. A továbbjutás egy meccsen dől el, és mint alacsonyabb osztályú csapat, az ESMTK a pályaválasztó. Turi Zoltán vezetőedző egyelőre nem foglalkozik a leendő kupaellenféllel, csapatával együtt a soron következő két bajnoki mérkőzésre koncentrál.

Bár a találkozó esélyese nem az Erzsébeti SMTK, azért érdemes felidézni az öt évvel ezelőtti, Debreceni VSC elleni kupameccset. Akkor, 2013. október 30-án a 16 közé jutásért játszott a két piros-fehér csapat az Ady Endre úton, és a Turi Zoltán irányította gárda Lőrinczy Soma góljával több mint negyven percen át vezetett. A végén nem sok hiányzott a hosszabbításhoz, a vendégek a 89. percben szerezték meg győztes találatukat, és aztán az elődöntőig meneteltek. Az akkori csapatból ma már csupán a kapus, Bonica Sebastian és a középpályás Bányai Róbert játszik Pesterzsébeten.

A két egyesület eddig egyszer csapott össze a Magyar Kupában, 1965-ben. Akkor az elődöntőben a Diósgyőr hazai pályán 2:1-re győzte le az Erzsébeti VTK-t. A Népstadionban rendezett fináléban a Győri ETO 4:0-ra verte meg a DVTK-t.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015