Labdarúgás

Nem járt pont a helytállásért

2015-10-26 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata az NB III Középcsoportjában a listavezető, veretlen Kozármislenyt fogadta. A piros-fehérek az első félidőben jól játszottak, ám kihagyták helyzeteiket, és a második játékrész közepén szerzett góllal a másodosztályba igyekvő vendégek elvitték a három pontot.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A továbbra is sérült Szabó Attila és Csendes Péter mellett Szabó Gábor sem volt az erzsébetiek keretében, a csatár belázasodott, ezért nem öltözött szerelésbe. Ott volt viszont a kispadon a lágyéksérüléséből felépült Kocsis Dávid.

Az NB II-be való feljutásra hajtó Kozármisleny ellen nagyon jól kezdtek a piros-fehérek. Egyre-másra gördültek a hazai támadások a vendégek kapuja felé, és két nagy helyzetet is kidolgoztak. Előbb egy bal oldali akció végén Murinai Barnabás átadása után Kiss Dávid az egyik mislenyi védő szorításában lőtt, a labda pedig néhány centivel süvített el a bal mellett. Ezt követően a jobbösszekötő helyén előretörő Boda József passzolt Németh Zoltánhoz, akinek lövése elakadt a vendégek kapusában. Nem sok hiányzott a gólhoz egy bal oldali beadásnál sem, de középen lemaradtak a labdáról a hazai támadók.

A szünet után beleerősített a bajnokesélyes, és az 55. perctől egy negyedórás rohammal beszorította csapatunkat. A félidő közepén a 90 NB I-es mérkőzésen szerepelt Wittrédi Dávid előbb elpuskázott egy lehetőséget, majd egy szép egyéni akció végén megszerezte a mérkőzést eldöntő találatot. A hátralévő időben próbálkoztak az erzsébetiek, de nem sikerült egyenlíteniük.

– Felkészültünk a Kozármislenyből, és az első félidőben nagyon fegyelmezetten játszottunk, de ismét kimaradtak a helyzeteink – mondta Turi Zoltán, az Erzsébeti SMTK vezetőedzője. – A fordulás után olyan góllal maradtunk alul, amit az élvonalban is megtapsoltak volna. A mérkőzés képe alapján egy pontot megérdemeltünk volna, ám hiába volt minden igyekezetünk. Sajnos Boda és Bányai megkapta ötödik sárga lapját, így ők nem játszhatnak a következő fordulóban.

Az ESMTK legközelebb november 1-én, vasárnap 13.30-kor lép pályára Dabason.

Erzsébeti SMTK–Kozármisleny 0-1 (0-1)

ESMTK: Bonica – Lázár, Turi D., Nemes, Müllerlei – Kiss D., Mag, Bányai (Kocsis D., 79.), Murinai – Németh Z. (Péter-Szabó T., 74.), Boda.

Több kép: kozarmislenyfc.hu/wittredi-goljaval-arattunk-gyozelmet-a-fovarosban.html

ms
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015