Labdarúgás

Elképesztő ellenszél Hajdúböszörményben

2016-08-14 Nyomtatás

Az NB III Keleti csoportjának 2. fordulójában a megyei bajnokságból érkezett Hajdúböszörmény vendége volt az Erzsébeti SMTK. A mérkőzésen sajátos felfogásban ítélkezett a játékvezető, és döntő módon befolyásolta a végeredményt.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A szezon első idegenbeli összecsapásán két kulcsembere nélkül állt fel az ESMTK: Boda József eltiltás, Bukovec Jasmin sérülés miatt hiányzott a piros-fehérektől. A két csapatot nem tökéletes, de elfogadható talajú pálya várta.

Az első félidőben enyhe mezőnyfölényben futballoztak a hazaiak, ám nem tudtak gólhelyzetet kialakítani, míg az erzsébetiek egy-egy szöglet után próbálkoztak. A játékrész közepén egy rossz passz után, a piros-fehérek védelmi hibáját kihasználva megszerezte a vezetést a Hajdúböszörmény. Már az első negyvenöt percben feltűnő volt, hogy a test test elleni párharcokban rendre a hajdúságiak javára ítélt a bíró.

A szünet után átvette a játék irányítását az ESMTK, beszorította kapuja elé a hazai gárdát. Ahogy ilyenkor gyakran lenni szokott, jöttek is a hibák a böszörményi kapu előtt, de a játékvezetőnek köszönhetően ezeket megúszták vendéglátók büntetés nélkül. Előbb Lázár Benjamint buktatták a védők a tizenhatoson belül, majd egy beívelés után Turi Dánielt két kézzel rántották le, azonban a bíró sípja mindkétszer néma maradt. Nem sokkal később Németh Zoltánt elütötte az elé kifutó kapus, akkor megadta ugyan a jogos büntetőt, majd amikor már mindkét csapat a felállt a tizenegyeshez, kiszaladt a zászlóját bőszen lengető asszisztens hölgyhöz. A konzultációt követően olyan történt, amit nemigen látni labdarúgópályákon: a játékvezető visszavonta a büntetőt, és szabadrúgást adott a hazaiaknak… Mellesleg a nevezett asszisztens az első félidőben többször is jókora leseket engedett el – a hajdúböszörményi támadásoknál. Az ESMTK-nak volt ugyan néhány lehetősége, de egyenlítenie nem sikerült.

Nyert a HTE, de a helyzet fonákságát érezték a szurkolók is, többen azt kiabálták a bírónak: „Spori, te voltál a legjobb!”…

– Nem játszottunk igazán jól, de így is minimum egy pontot elhozhattunk volna, ha korrekt játékvezetés van – mondta roppant bosszúsan Turi Zoltán vezetőedző. – Edzői pályafutásom során ilyen döbbenetes bíráskodást még nem láttam, a visszavont tizenegyes körüli cirkusz pedig minősíthetetlen. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a sporttársak a szomszéd megyéből érkeztek, és talán ez megmagyarázza a furcsa ítéleteket.   

Az ESMTK legközelebb augusztus 21-én, vasárnap 17.30-kor az Ady Endre úton lép pályára, az ellenfél a Debreceni VSC II lesz.

Hajdúböszörmény–Erzsébeti SMTK 1-0 (1-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Mátyás, Tóbiás – Lázár, Turi D., Bányai, Ruff (Daruka, 85.) – Hegedűs, Németh Z.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015