Kézilabda

Újoncként nem vallottak szégyent

2016-06-12 Nyomtatás

Tavaly nyáron úgy döntöttek az Erzsébeti SMTK két évvel korábban alakult kézilabda-szakosztályánál, hogy a vegyes életkorú fiúkból csapatot formálva beneveznek a Pest megyei juniorbajnokságba. Az első szezonban hónapról hónapra sokat fejlődött a társaság, és a mezőny legfiatalabb és legtapasztalatlanabb együtteseként helyt állt, nem végzett az utolsó helyen.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az erzsébeti srácokkal kezdettől fogva Schmauder Antalné Margit néni foglalkozik, így a szakember végigkísérte „fiai” eddigi pályafutását.

– Mi szó szerint a nulláról kezdtük az építkezést egy pici tornateremben – idézte fel a kezdeteket Schmauder Antalné. – Tudtuk, hogy ebben a bajnokságban nehéz dolgunk lesz, de mivel egyelőre különböző életkorú gyerekekből áll a keretünk, kénytelenek voltunk a legidősebbekhez igazodva a juniorok között elindulni. Mivel a budapesti szövetség nem írt ki bajnokságot ennek a korosztálynak, jelentkeztünk a Pest megyeieknél, akik befogadtak bennünket.

Az ESMTK-nak eleinte nem volt saját pályája, így az évad első felében a Baptista Külkereskedelmi Szakközépiskola és Gimnáziumban edző piros-fehérek egy kivételével idegenben játszották valamennyi mérkőzésüket. Januártól aztán a Kruj Iván Sportcsarnokban fogadták ellenfeleiket az erzsébetiek, és február 3-án történelmi eseménynek lehettek tanúi az Albertirsa elleni meccsre kilátogatók: megszerezte első győzelmét az Erzsébeti SMTK. Az siker után nem sokkal Örkényben megverték a srácok a KyoNewaza SE-t, majd március elején otthon döntetlent értek el az Üllővel szemben, amelytől októberben huszonkét góllal kaptak ki. Utóbbi mérkőzéseken nem játszott az addig a legtöbb gólt szerző Pölöskei Márk, aki iskolájában megsérült. Egy remélt diadal azonban elmaradt, mert a szezon végére az örkényiek leigazoltak néhány rutinos kézilabdázót, így a két gárda erzsébeti összecsapását a vendégek nyerték meg.

– Öt pontot szereztünk, nem lettünk utolsók a tizenöt tagú mezőnyben, és az induláshoz képest rengeteget fejlődtünk – magyarázta Schamuder Antalné. – Játékvezetők és a riválisok edzői is elismerően beszéltek a tapasztalt változásokról.

Ami a góllövőlistát illet, Vagyóczi Patrik huszonnégy meccsen 128 gólt dobott, ezzel a 29. lett, míg a tizenhat mérkőzésen 95 találatos Pölöskei Márk a 48. helyen végzett. A fentebb említett fejlődés eredményeként más csapatok felkérték az ESMTK-t felkészülési mérkőzésre, illetve augusztus végén Veresegyházon szerepelhetnek a piros-fehérek egy tornán.

 – Június huszonkettedikéig még lesznek edzések, majd az évzárót követően pihenőt kapnak a gyerekek – mondta Schmauder Antalné. – Augusztusban egyhetes edzőtáborozáson veszünk részt Kókán, aztán szeptemberben kezdődik az új szezon. Valószínűleg továbbra is a Pest megyei bajnokságban fogunk játszani. 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015