Kézilabda

Megvan az első győzelem!

2016-09-23 Nyomtatás

Második idényét kezdte meg a Pest megyei juniorbajnokságban az Erzsébeti SMTK fiú kézilabdacsapata. A piros-fehérek sokat fejlődtek az elmúlt egy évben, és ezúttal már a második fordulóban megszerezték első győzelmüket.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Schmauder Antalné vegyes életkorú tanítványai egy éve csatlakoztak a Pest megyei juniormezőnyhöz, mert a budapesti szövetség nem írt ki bajnokságot ennek a korosztálynak. A riválisoknál jórészt idősebb és a játékot régebb óta űző kézilabdázók szerepeltek, ennek ellenére az erzsébetiek idővel felnőttek a feladathoz, és végül öt pontot gyűjtve egy csapatot megelőztek a tabellán.

Szeptemberben megkezdődtek a küzdelmek a 2016–17-es sorozatban. Az erzsébetiektől bokaszalag-szakadása miatt hiányzik és legalább még egy hónapig hiányozni is fog a kapus Virág Márton. Helyette a tavaszi sérüléséből felépült Pölöskei Márk őrzi a piros-fehérek kapuját, aki az előző évadban 95 góljával a második legeredményesebb erzsébeti játékos volt. A nyáron csatlakozott az együtteshez a jó felépítésű, balkezes átlövő, Antal Levente.

A nyitányon az ESMTK sima vereséget szenvedett a bajnokság élmezőnyébe tartozó Domonytól. A második fordulóban az a Tápiószele látogatott a Kruj Iván Sportcsarnokba, amely áprilisban tizennégy góllal győzte le az erzsébetieket a Mártírok útján. A meccset jól kezdték a piros-fehérek, és a szünetig négygólos előnyt szereztek – 13-9-es hazai vezetéssel zárult az első félidő. A folytatásban szorosabb lett a mérkőzés, de végül 20-19-re nyert az ESMTK. Az erzsébeti gólszerzők: Pécsi Péter (6), Antal Levente (5), Vagyóczki Patrik (3), Szadai Barnabás (3), Bencsik László, Baranyai György és Mayer Márton osztozott

– Az augusztusi edzőtábor jól összerázta a csapatot, és ma már sokkal bátrabban játszanak a srácok, mint akárcsak tavasszal – mondta Schmauder Antalné. – Bízom benne, hogy ebben a szezonban többször örülhetünk győzelemnek vagy pontszerzésnek, mint az előzőben.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015