Kézilabda

Megvan az első győzelem!

2016-02-07 Nyomtatás

A tapasztalatszerzés szándékával indult el tavaly szeptemberben a Pest megyei juniorbajnokságban az Erzsébeti SMTK fiú kézilabdacsapata. A folyamatos fejlődés jól látható az együttes játékán, és ennek meg is lett az eredménye: a gárda az Albertirsa ellen megszerezte első győzelmét!

Kattintson a nagyobb mérethez!

A többnyire pesterzsébeti srácokból álló ESMTK a Baptista Külkereskedelmi Szakközépiskola és Gimnázium tornatermében edz Schmauder Antalné Margit néni vezetésével. Mivel ez nem szabványos méretű kézilabdapálya, a meccseken mindig alkalmazkodniuk kellett a fiúknak a megszokottnál nagyobb játéktérhez. Egy mérkőzést leszámítva a múlt év végéig mindig idegenben játszott a csapat. Január óta azonban a Kruj Iván Sportcsarnok jelenti a hazai pályát az erzsébetieknek. A harmadik ilyen összecsapáson pedig megszületett a várva várt első győzelem.

 – Már az előző meccsen is kifejezetten jól játszottak a gyerekek, de a végére elfáradtak –mondta Schmauder Antalné. – Az eddig hat mérkőzést nyerő Albertirsa ellen az első perctől kezdve vezettünk. Sokat jelentett, hogy több erzsébeti középiskolából is jöttek fiatalok szurkolni a csapatnak. A szünetben kilenc gól volt az előnyünk, végül 30-23-ra győztünk. Nagyon boldogok voltak a fiúk. Ez a diadal kézzel fogható bizonyítéka annak, hogy kezd beérni a közös munka. A mostani siker értékét növeli, hogy míg nekünk csak egy 1997-es születésű játékosunk van, a vendégeknek több, sőt idősebb kézilabdázójuk is akadt.

Schmauder Antalné arról is beszélt: a folyamatos fejlődésben közrejátszott, hogy a klubvezetésnek köszönhetően az idén már a normálméretű Kruj-csarnokban vívhatják a meccseiket. A gyerekek sportághoz való hozzáállása is pozitívan változott az utóbbi hónapokban, felnőttek a bajnokság megkövetelte feladatokhoz. Megértették, hogy a technikai tudás erősítése nélkülözhetetlen az előrelépéshez; ahogy Margit néni magyarázta, kezdenek „odaérni” a kézilabdához.

Az Erzsébeti SMTK legeredményesebb játékosa a balátlövő Pölöskei Márk, aki eddigi 81 találatával a 37. a tizenöt csapatos csoport góllövőlistáján. Schmauder Antalné dicsérte többek között az irányító Szadai Barnabást és a kapus Virág Mártont is.

Napokon belül bővül az ESMTK kerete. Jelentkezett ugyanis egy, a kerületben lakó fiatalember, aki már nevesebb egyesületben is kézilabdázott, és csatlakozik az erzsébetiekhez az öccse is.

Ami pedig a bajnoki folytatást illeti, Margit néni úgy véli, a hátralévő meccseken több győzelmet is arathat az ESMTK. Az együttes mindig szerdán 17.30-kor játszik, kivéve február 10-én, amikor 17 órakor kezdődik a Ráckeve elleni összecsapás.

 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015