Kézilabda

Már meccseken is pattog a kézilabda

2014-12-07 Nyomtatás

Huszonegy év szünet után tavaly újjáéledt a kézilabda Pesterzsébeten. Az ESMTK támogatásával két lelkes egykori játékos látott hozzá a sportág feltámasztásához, és mára kialakult egy mag a helybeli gyerekekből.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Martinkó Mária és Smauder Antalné Pál Margit korábban edzősködtek többek között a Bp. Spartacusban, illetve a Ferencvárosban is. A kétezres évek elejétől az egykori Áfor SE utódjaként létrejött Csepeli KSE-ben dolgoztak az utánpótláscsapatokkal. Jól ismerik Harót Jánost, az ESMTK elnökét, aki felkarolta az ötletet: legyen újra kézilabda Erzsébeten!

A két edző immár másfél esztendeje foglalkozik a fiatalokkal, és különböző korú játékosokból ugyan, de mára kialakult egy-egy lány- és fiúcsapat. Ők harmincan hetente kétszer, szerdán és pénteken másfél órában tanulják a kézilabdát az Eötvös Loránd Szakközépiskolában (lányok), illetve a Budapest Baptista Külkereskedelmi SzakközépiskolaGimnázium és Sportiskola termében (a fiúk).

– Mindkét nemnél vannak olyanok, akik kezdettől fogva velünk edzenek – mesélte Martinkó Mária, aki egykor az erzsébeti Kossuth gimnáziumba járt, és jelenleg is a kerületben lakik. – Voltak már edzőmeccseink, és szeretnénk elindulni valamilyen küzdelemsorozaton. Ez nem egyszerű feladat, hiszen egyelőre nagyon vegyes életkorúak a csapataink. Sajnos elmarad a budapesti téli terembajnokság, de talán sikerül rajthoz állnunk a Pest megyei viadalon. Tervezzük, hogy tavasszal részt veszünk néhány tornán. A nagy célunk, hogy elindulhassunk egy „igazi” bajnokságban is.

Ehhez persze arra van szükség, hogy az ifjú kézisek az ESMTK legfiatalabb szakosztályának tagjai, azaz igazolt sportolói legyenek. Erre az elképzelések szerint rövidesen sor kerül majd. Mindkét társaság két-két garnitúra felszerelést kapott a klubtól, így az egységes megjelenésnek nincs akadálya. A bázis szélesítése érdekében az edzők szeretnék, ha a kerületi testnevelő tanárok az eddigieknél jobban propagálnák tanítványaik körében a kézilabdát, mert egyelőre alig jönnek gyerekek iskolai ajánlás alapján, inkább a szülők, barátok javaslatára választják a sportágat.

– Bízunk benne, hogy sikerült felnevelnünk néhány tehetséget, akiket aztán a megfelelő időben átirányítunk nagyobb egyesületekhez – vázolta az egyik fontos célt Martinkó Mária.

M.S.

M.S.
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015