Kézilabda

Már bajnokságban játszanak!

2015-10-01 Nyomtatás

​Két esztendővel azután, hogy megalakult az Erzsébeti SMTK kézilabda-szakosztálya, már hivatalos küzdelemsorozatban is találkozhatunk a klub nevével. A piros-fehérek fiúcsapata elindult a Pest megyei juniorbajnokságban, és hamarosan hazai pályán is bemutatkozik az együttes a kerület sportkedvelőinek.

Az erzsébeti kézilabda feltámasztása két lelkes edző, egykori kézilabdázó ötlete volt, és úgy tűnik, Martinkó Mária és Schmauder Antalné Margit nem hiába dolgozott annyit a cél megvalósítása érdekében. A 2015–16-os évadban megjelent az Erzsébeti SMTK neve a Magyar Kézilabda-szövetség honlapján, a piros-fehéreket a Pest megyei férfi juniorbajnokság mezőnyében találjuk.

– A fiúk hetente kétszer edzenek a Baptista Külkereskedelmi Szakközépiskola és Gimnázium tornatermében Margit néni vezetésével – mondta Martinkó Mária. – A többség már a kezdetektől nálunk van, viszont az életkoruk vegyes, ezért csak a junior között indulhattunk. A budapesti szövetség sajnos nem írt ki bajnokságot a junioroknak, így bejelentkeztünk a Pest megyeieknél. Nagy örömünkre befogadtak bennünket, és szeptember tizenhetedikén lejátszottuk első bajnoki meccsünket Tökölön.

Az ESMTK csapatában a legidősebb játékos 1997-es, a legfiatalabb 2003-as születésű, legtöbbjük erzsébeti és itt is jár iskolába. A fentiekből adódóan nem lesz könnyű dolga az együttesnek, hiszen az ellenfelek zöme inkább idősebb kézilabdázókból áll, ráadásul régebb óta űzik a sportágat, mint a pesterzsébetiek. Ám az első évben az eredmény kevésbé fontos, a lényeg, hogy tétmérkőzéseken edződjenek és rutint szerezzenek a srácok.

S hogy kik képviselik az ESMTK-t a tizenöt csapatos Pest megyei kézilabda-bajnokságban? A keret tagjai: Baranyai György, Bencsik László Márk, Buzás Gergő, Csík Márton, Kiss Vajk Bence, Mayer Márton, Nyisztor János Márk, Pécsi Péter, Pölöskei Márk, Seben Dominik, Szadai Barnabás, Tímár Tamás, Vagyóczki Patrik, Virág Márton, Weiszmann Bence Márk. Az első hivatalos találkozón Pölöskei és Vagyóczki három-három góllal volt a gárda legeredményesebb játékosa.

Egyelőre nincs saját pályája az ESMTK-nak, ezért az őszi idényben egy kivétellel valamennyi mérkőzését idegenben vívja a csapat. Az egyetlen hazai meccs október 18-án, 10 órakor lesz a Kruj Iván Sportcsarnokban, amely a jövőben az otthont jelenti majd az erzsébetiek számára.

– Megtettük az első lépést, reméljük, jövőre sikerül újabb csapatot indítanunk – vázolta a terveket Martinkó Mária. – Vannak fiatalabb fiúk is az edzésre járók között, és ha tovább nő a létszám, benevezünk a serdülőbajnokságba is.

 

  

ms
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015