Kézilabda

Győzelemmel fejezték be az évet

2016-12-15 Nyomtatás

A 2016-os év utolsó bajnoki mérkőzésén megszerezte szezonbeli második győzelmét az Erzsébeti SMTK fiú kézilabdacsapata a Pest megyei juniorbajnokságban. A piros-fehérek így már ötpontosak, és három együttest is megelőznek a tabellán.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az erzsébeti fiatalok Schmauder Antalné Margit néni irányításával nagyon sokat fejlődtek 2015 szeptembere, az első hivatalos bajnoki meccsük óta. Edzéslehetőségeik nem voltak tökéletesek, ezért szokniuk kellett a szabványméretű pályát, egymást, és fel kellett venniük olyan csapatok ritmusát, amelyekben náluk idősebb játékosok vannak, és évek óta kézilabdáznak. Az első győzelem a 17. mérkőzésen született meg, és végül öt ponttal zárta a gárda az évadot, tizenöt együttes közül a 14. helyen.

Az idei bajnokságban jóval szorosabb meccseket játszottak a piros-fehérek azokkal az ellenfelekkel, akiktől az előző sorozatban nagykülönbségű vereséget szenvedtek. Már a második találkozón meglett az első győzelem, majd egy idegenbeli döntetlennel gyarapodott a pontok száma. Mind játékban, mind taktikailag nagy a változás a korábbiakhoz képest, ráadásul a kapus Virág Márton sérülése miatt az egyik gólzsák, Pölöskei Márk állt a háló előtt, és kapusként is jól teljesített. Javultak a körülmények is, már nem csak a meccseken játszhatott az együttes a Kruj Iván Sportcsarnokban. Ezúttal tizenkét csapat alkotja a Pest megyei juniormezőnyt, így két „tavaszi” meccset már decemberben lejátszottak.

Az év utolsó mérkőzését Tápiószelén, a Blaskovich János Általános Iskola sportcsarnokában vívta az ESMTK. A hazaiakat fűtötte a visszavágás vágya, ugyanis szeptemberben 20-19-re kikaptak Pesterzsébeten. Az első félidőben nagyszerűen kézilabdáztak az erzsébetiek, és hétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre. A szünet után összekapták magukat a tápiószeleiek, de csak szorosabbá tudták tenni az eredményt, az ESMTK győzelmét nem veszélyeztették. A meccset végül 16-13-ra megnyerték a piros-fehérek, a soraikban immár a sérüléséből felépült Virág Mártonnal.

– Csak dicsérni tudom a fiúkat, különösen az első harminc percben játszottak kiválóan, és megérdemelten győztek – mondta Schmauder Antalné. – A sok jó teljesítmény közül kiemelkedett az irányító Szadai Barnabásé és a gólerős Vagyóczki Patriké.       

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015