Kézilabda

Edzőtábor után, bajnokság előtt

2017-08-25 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK kézilabdázói szokásukhoz híven a 2017-18-as bajnoki szezonra is edzőtáborral kezdték meg a felkészülést.

Kattintson a nagyobb mérethez!

– Kókára, a régi, megszokott helyünkre a tornaterem felújítási munkái miatt nem tudtunk menni – mondta Martinkó Mária edző. – Sok keresgélés után, személyes sportkapcsolatainknak köszönhetően Gárdonyra esett a választásunk. Itt megfelelő feltételeket találtunk az edzőtábor lebonyolításához.

A fiú és lány együttes együtt készült a szeptemberben rajtoló új bajnokságra. A csapatok minden nap egymást váltva két-két edzésen vettek részt a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornacsarnokában, este pedig futottak a gyerekek. A szabadidőben a nagyobbak – plusz edzés gyanánt – körbebringázták a Velencei-tavat, ez alatt a fiatalabbak csobbantak egyet a tóban.

Az edzéseken tanultakat edzőmérkőzéseken gyakorolhatták az erzsébetiek. A fiúk játszottak a Siófok és a Gárdony-Pázmánd lány ifjúsági csapataival, a lányok pedig a Gárdony-Pázmánd lány serdülő és az Óbudai KSI fiú gyerek csapatával, akik szintén Gárdonyban edzőtáboroztak. Az egyhetes felkészülés során mindenki jól érezte magát, maradt idő a közös játékra, a csapatépítő programokra is.

– Sajnos a lányoknál egyik játékos más egyesületbe igazolt, az edzőtábor után pedig két fiatal sportolónk más városba költözés miatt szintén távozott a csapatból – magyarázta Martinkó Mária. – Szerencsére egy új igazolásunk is van, Pásztói Zsanna néhány edzés után vállalta, hogy eljön Gárdonyba. Sérülésből felépült, és egy év kihagyás után csatlakozott a csapathoz Rezsonya Alexa.

Az ESMTK a következő tizenhárom játékossal folytatja a felkészülést a szezonra, amely során az országos serdülőbajnokság harmadik osztályában, a Középcsoportban szerepel: Ferenczi Szilvia, Kovács Orsolya, Kállai Ildikó, Pásztói Zsanna, Hegedüs Lilla, Szalai Eszter, Döbrössy Edina, Csató Fanni, Szabó Krisztina, Mórocz Adrienn, Rezsonya Alexa, Fedor Diána, Nagy Kinga (tagja még a csapatnak Kecskés Evelin, Bozsó Csenge, Kunos Kíra, Szalai Klaudia és Sallai Lilla).

Az időpont-egyeztetések folyamatban vannak a fiúknál és a lányoknál is, rövidesen kialakul mindkét gárda őszi programja. A fiú csapatunk a Pest megyei ifjúsági bajnokságba nevezett azért, hogy a 2003-as születésű játékosok is kapjanak játékengedélyt. A napokban azonban megváltoztatták a versenykiírást, itt sem játszhat az ifiben 2003-as születésű játékos. Az ESMTK kérvényt írt a szövetségnek, választ még nem kapott. Egyelőre ők alkotják a keretet: Bencsik László, Búzás Gergő, Kocsis Balázs, Pölöskei Márk, Seben Dominik, Szadai Barnabás, Üller Gergő, Tokai Roland, Vagyóczki Patrik.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015