Kézilabda

Apró lépésekkel előre

2016-05-25 Nyomtatás

Az elmúlt szűk egy év az építkezés jegyében telt el az Erzsébeti SMTK kézlabda-szakosztályának női részlegénél. A Martinkó Mária vezette gyerekcsapat sokat fejlődött, és a tervek szerint az ősztől már bajnokságban is szerepelnek majd a piros-fehérek.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A vegyes életkorú társaság – 2004 és 2009 között születettek járnak az ESMTK-ba – hetente háromszor edz Martinkó Máriával. Hétfőnként délután 4-kor, péntekenként fél 4-kor az Eötvös Loránd Szakközépiskola tornatermében, szerdánként 4 órakor pedig a Kruj Iván Sportcsarnokban gyakorolnak a lányok.

– A létszámunk tizennégy körül mozog, és bár van némi változás, a többség stabil tagja a kis csapatunknak – mondta Martinkó Mária. – A közelmúltban Siófokon szerepeltünk egy szivacskézilabda-tornán, és a lányok nagy lelkesedéssel játszottak.

Aki kiemelkedik a társai közül, az előtt nyitva áll az út a sportágat magasabb szinten művelő egyesületek felé: az egyik tehetséges ifjú hölgy már a Ferencvárost erősíti.

Ami az év második felét illeti, nagy terveik vannak az erzsébetieknek. Az ősszel szeretnének elindulni „rendes” bajnokságban, azaz olyan sorozatban, amelyben igazi kézilabdával játszanak. Nehezíti a dolgot, hogy egyelőre nem tudnak kiállítani egységes korosztályú gárdát, de Marcsi néniék bíznak benne, hamarosan újabb gyerekek csatlakoznak hozzájuk, és így rendszeres játéklehetőséghez jutnak az ESMTK-ban kézilabdázó kislányok. 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015