Kajak-kenu

Utánpótlásbázist szeretnének

2016-03-30 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK legújabb szakosztályában gőzerővel folyik az induláshoz szükséges alapok megteremtése. Egyre több kajak és kenu kerül a Vízisport utcai telepen lévő csónakházakba, és a tervek szerint áprilisban már versenyen is feltűnnek a piros-fehérek.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A szakosztály működéséhez a legfontosabb, hogy legyenek sporteszközök, azaz hajók. Harót János, az ESMTK elnöke elmondta, hogy számos kajakot és kenut vásárolt az egyesület magánszemélyektől, más kluboktól, illetve kaptak többet ingyen. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatja az újonnan induló erzsébeti csapatot, és ennek keretében szintén adott hajókat az ESMTK-nak. Rövidesen újra Erzsébetre látogat Baráth Etele, a szövetség elnöke, és megbeszélést folytat a jövőről Szabados Ákos polgármesterrel és Harót János klubelnökkel.

Ami pedig a szakmát illeti, arra Molnár Gábor személye a garancia. A szakember a Ferencvárostól érkezett, azaz kb. egy kilométerrel arrébb költözött. Bár hivatalosan ő a szakosztályvezető, az edzéseken továbbra is dolgozik azzal a negyvenöt gyerekkel, akik követték őt az ESMTK-ba.

– Ahogy mondani szokás: jókor voltam jó helyen – mondta a kezdetekről Molnár Gábor. – Beszéltem Harót Jánossal, aki már javában tárgyalt a szövetséggel arról, hogy egy új utánpótlásbázist alakítanak ki a klubnál. Ez találkozott az elképzeléseimmel, úgy gondoltam, itt megvalósíthatom azt, amit szeretnék. A szabadidő- és a versenysport jól megférhet egymás mellett úgy, hogy az erzsébeti és a környékbeli gyerekek megtanulják a sportág alapjait, és akik szeretnének komolyabban foglalkozni a kajakozással, kenuzással, azok házon belül tovább léphetnek.

Molnár Gábor hangsúlyozta: bár fontos a megmérettetés, nem versenyistállót akar létrehozni. A gyerekek négy csoportban edzenek, és hamarosan egy újabb szakember is csatlakozik a stábhoz. A tervek szerint a nyár végére, a remélhetőleg sikeres olimpiai szereplésnek is köszönhetően mintegy nyolcvan fiatal lapátol majd az Erzsébeti SMTK-nál. A szakosztályvezető szerint a legjobb toborzók maguk a gyerekek, leggyakrabban a már sportolók barátai, ismerősei az újoncok.

– Szeretnénk lehetőséget adni azoknak is, akik kipróbálnák a sárkányhajózást – magyarázta Harót János. – Tárgyalunk az egyik kisebb egyesülettel, hogy csatlakozzanak hozzánk, és ez esetben önálló szakosztályt hoznánk létre. Segítene nekünk az egyik erzsébeti klub is.

Az ESMTK várja azokat, akik szeretnének belekóstolni a kajak-kenu sportágba. Molnár Gábort a nyári szünet kezdetéig hétfőtől péntekig délután 15 és 19 óra, azután pedig 9 és 12, illetve 15 és 19 óra között megtalálják a szülők és a gyerekek a Vízisport u. 12-18. alatti telepen, vagy hívhatják a 20/994-8386-os telefonszámon.

 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015