Kajak-kenu

Sikeres kajakos ősz

2016-10-12 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK kajakosai az augusztusi pihenő után szeptemberben visszatértek a mindennapi edzésekhez. Az utóbbi időben több versenyen is rajthoz álltak, és az elvárásoknak megfelelően jó eredményeket értek el.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az ESMTK kajakosai szárnyaltak a vízen a Lágymányosi-öbölben rendezett versenyen.

– Jól szerepeltek fiataljaink ezen a viadalon – mondta Molnár Gábor szakosztályvezető. – A teljesség igénye nélkül: a kétezer méteres távon Biró Barna és Tribol Bertalan az első, Fojt Sára a második, Dráviczki Dóra a negyedik, Gottschall Kadosa, Pap Tamás, Juhász Máté és Tribol Bence pedig a hatodik helyen végzett. A kétszáz méteres váltóban a tizenhárom-tizennégy éves korosztályban a Tribol Bertalan, Tribol Bence, Pingor Patrik egységünk győzött, a tizenkét éveseknél ugyan ebben a számban a Biró Barna, Pap Tamás, Énekes Dominik trió a második helyen ért célba.

A szolnoki rendezésű Nagy Zoltán-emlékversenyen Fojt Sára, Dráviczki Dóra, Tribol Bertalan, Tribol Bence, Biró Barna, Babai András, Juhász Máté, Boda Márkó, Fojt Zalán, Kaiser Ádám, Énekes Dominik, Pap Tamás, Pingor Patrik és Bardócz Barnabás rengeteg éremmel gazdagította saját és az ESMTK gyűjteményét.

Sorban az utolsó viadal a Dunai István-emlékverseny volt Sukorón. Az évzárón 36 egyesület több mint 900 versenyzője szállt vízre. Ez egyben a korosztályos válogatottak kialakításában is fontos erőpróba volt. Az erzsébeti gyerekek ismét bizonyítottak: Tribol Bertalan 1000 méteren (a „királykategóriában”) 3. helyezést ért el, testvére, Bence 8. lett. Az Énekes Dominik, Pap Tamás páros a 7. helyen ért célba, Boda Márkó és Biró Barna a 4., Juhász Máté az 5. helyen végzett, Fojt Sára pedig megnyerte futamát. Fojt Sára és Bíró Barna történelmet írt, ugyanis eredményüknek köszönhetően az Erzsébeti SMTK szakosztályának első válogatott sportolói lettek – rajtuk kívül még harminckilencen lettek tagjai a válogatott keretnek.

– Óriási eredménynek tartom, hogy hat hónap alatt elérték, elértük ezt az eredményt – dicsérte tanítványaikat Molnár Gábor. – Az év közbeni sikereik, edzésmunkájuk alapján maximálisan megérdemlik! Fontosnak tartom megemlíteni, hogy akármennyire is egyéni sportágról beszélünk, csapatban dolgozunk, így ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni az egész szezonban végzett munkát!

 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015