Jégkorong

Teljesen Amatőr Jégkorong Kupa

2015-04-13 Nyomtatás

Teljesen Amatőr Jégkorong Kupára várják a jelentkező csapatokat. A kupát április 25 - 26. és május 9 - 10-én rendezik a jégcsarnokban.Várjuk a jelentkező csapatokat

Kattintson a nagyobb mérethez!

Eddigi jelentkezők :

ESMTK Jégmadarak
ESMTK Jégtörők
ESMTK Jéglovagok
Jászberény
Gerilla Hoki
 
Érdeklődött :

KMH

Gepárd Senior
Vashoki

 

Öreg Farkasok
A szabályok, amiket szeretnénk majd az ősztől induló új bajnokságban is bevezetni, erre a kupára is érvényesek, itt főleg persze a játékosok kizárási szabályaira gondolunk, vagyis hogy ki játszhat és ki nem.
Ez a kupa a leendő bajnokság próbája, bevezetője lenne, ezért már most csak azon játékosok nevezését fogadjuk el akik megfelelnek a szabályoknak. Itt különösen ajánlom a csapatvezetők figyelmébe azt, hogy a szervezők a kupán és a bajnokságban is kizárhatnak olyan játékost, aki ugyan megfelel a szabályoknak, nem lehet ellenőrizni az előéletét ( külföldi pl. ) de a játéáktudása kiemelkedik a mezőnyből. Ide most valóban amatőröket, későn kezdő felnőtteket vagy korán hokit abbahagyó újrakezdőket várunk. Ez azért fontos, hogy egy játékost se hozzatok olyan kellemetlen helyzetbe, hogy a szervezőknek kelljen valakit kizárni menet közben, mert kiemelkedik a mezőnyből, ez neki se jó, a scapatnak se és kellemetlen helyzetbe hozza a szervezőket is. Kérjük hogy ne a taktikázás, a mindenáron győzni akarás legyen az elsődleges, hanem azoknak adjatok játéáklehetőséget, akik valóban amatőrök. Erre nagyon figyeljetek. A kapusoknál van némi tolerancia, de azért OB I, vagy válogatott kapus ne legyen.

Helyszín : ESMTK Pesterzsébet Jégcsarnok

A kupa időpontjai :
Két fordulót tervezünk, fordulónként legalább 2 mérkőzéssel, tehát összesen 4 mérkőzés lenne, lehet 1-2 csapatnak 5, ez majd a jelentkezők számától függ. Rövidített mérkőzések, 2x25 perc futó óra vagy 2 x 20 perc tiszta játékidő, ez függ a jelentkezők számától. 
Az első forduló : április 25-26. hétvége
Második forduló : május 9-10 hétvége
Csapat nevezési határidő : 2015 április 15.
Játékos nevezési határidő : 2015 április 21. ( le kell adni a neveket, születési időt, hogy ellenőrizni tudjuk ) Utána már csak úgy nevezhettek új játékost ha egyénileg legalább egy nappal a mérkőzés előtt leadjátok és visszajelzünk hogy ellenőrizve, akkor játszhat csak. A mérkőzés napján új játékost nem fogadunk el.
Sportorvosi nem kell, mindenki saját felelősségére lép pályára, ez ki lesz írva a jégpálya mellett is !
Csapatnevezési díj : 70.000.-Ft / csapat, ezt 2015 április 15.-ig el kell juttatni a Pesterzsébet Jégcsarnok üzemeltetésére.( jég, játékvezetők, orvos, zsűri, díjazás - kupák költsége, 17.500.-Ft / mérkőzés )
Az alapszabályok :  
Döntetlen van, pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény, utána a gólkülönbség, majd a több lőtt gól számít, ha minden egyezik akkor sorsolás dönt.

 

Alapvető kizárási szabályok:
 

-betöltött 16 életév

- csak olyan játékos nevezhető, aki max U-14 korosztályig szerepelt az MJSZ nyilvántartásában. Aki bármilyen magasabb szinten regisztrálva van, nem játszhat ( Aki U-16-ba max egy évig volt nevezve, egyéni elbírálással, játéktudása alapján bekerülhet, de amennyiben a játéktudása mégis túllépi a bajnokság szintjét, onnan ki is zárható. )

-magyar és külföldi állampolgár is játszhat, de a bajnokságba nem illő, kiemelkedő játéktudás miatt bárki kizárható onnan, ezért a csapatvezetők felelőssége, hogy csak a bajnokság szintjének megfelelő játékosokat nevezzenek

-női játékos és kapus is játszhat ( kivéve akik az adott bajnokságban nevezve vannak a magyar női vagy más férfi MJSZ bajnokságba, kivéve OB IV )

-csapatonként maximum 5 mezőnyjátékos és 1 kapus játszhat olyan, aki nevezve van az AHL vagy OB IV bajnokságba is, ha megfelel a fentebb említett egyéb szabályoknak

- Amelyik egyesület, csapat, több csapatot is nevez a bajnokságba, a bajnokságon belül ezen csapatoknál átjátszás nem lehetséges.

- csapatonként max egy olyan kapus nevezhető aki a fenti szabályoknak nem felel meg, de azt lényegesen nem is lépi túl, egyéni elbírálás alapján ( tehát pl volt válogatott vagy OB I kapust azért nem engedünk)

Orvosi igazolás nem szükséges, mindenki természetesen saját felelősségére vesz részt a bajnokságban, ezt a kifüggesztett tájékoztató elolvasásával elfogadja !

Alapvetően öregfiúk szabályokkal megy a játék, testjáték nincs, illetve csak nagyon korlátozottan engedélyezett, de pattintott lövés lehet. 

 Várjuk a jelentkezéseket.

Amennyiben van kérdésetek, jelezzétek, hívjatok.

Palotás István ( 06-20-9782-081 )

 

 

Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015