Jégkorong

Megkezdődött az amatőrök kupája

2015-04-28 Nyomtatás

Április utolsó vasárnapján megkezdődött a Pesterzsébeti Jégcsarnokban a Teljesen Amatőr Jégkorong Kupa. Az első játéknapon hat mérkőzést játszottak a Zodony utcában.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A Teljesen Amatőr Jégkorong Kupát azzal a céllal hívták életre, hogy főpróbája legyen a tervek szerint az ősszel induló új amatőr bajnokságnak. Éppen ezért a tornára csak azokat a játékosokat lehetett benevezni, akik legfeljebb az OB IV-ben vagy az Amatőr Hockey Ligában (AHL) játszanak, egyedül a kapus poszton volt némi engedmény (persze OB I-es múlt kizárva).

A TAJK során alapvetően az öregfiúknál használatos szabályokkal zajlik a játék, azaz ütközés nincs, illetve csak nagyon korlátozottan engedélyezett, viszont lehetséges a pattintott lövés. Minden csapat összesen négy mérkőzést játszik. A meccsek 2x25 percesek, futó órával. Kiállítás nincs, a sértett játékos/csapat büntetőt lőhet. A „nagyokhoz” hasonlóan kirívóan durva szabálytalanságért végleges kiállítás jár, sőt akár ki is tilthatják a vétkest a tornáról. Tilos felszabadítás nincs, cserélni mindig lehet.  
A tornán kilenc csapat vesz részt. Az első játéknapon az A és a B csoport mérkőzéseire került sor, és a csoporton belüli sorrend alapján jutottak az együttes a TAJK I., II. vagy III. osztályába.

Az A csoportban a következő eredmények születtek: ESMTK-Jégmadarak–Vén Farkasok 5-0, ESMTK-Druck-Ker HT–Vén Farkasok 7-3, ESMTK-Jégmadarak–ESMTK-Druck-Ker HT 2-6. Végeredmény: 1. ESMTK-Druck-Ker HT, 2. ESMTK-Jégmadarak, 3. Vén Farkasok. B csoport: ESMTK-Jégtörők–ESMTK-Jéglovagok 0-13, ESMTK-Jégtörők–Jászberény C 1-5, Jászberény C–ESMTK-Jéglovagok 1-3. Végeredmény: 1. ESMTK-Jéglovagok, 2. Jászberény C., 3. ESMTK-Jégtörők.

Május 9-én, szombaton 12.30-tól a C csoport küzdelmeire kerül sor (Gepárdok, Gerilla Hoki, Kecskemét B), majd másnap, 10-én 10 órától a három osztályban körmérkőzéssel döntik el a csapatok a végső sorrendet.                                  


ms
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015