Jégkorong

A jövőt építik Erzsébeten

2015-03-19 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK jégkorongszakosztálya négy évvel ezelőtt alakult, akkor egy női csapattal, amely rögtön bajnok lett a másodosztályban. Később megszűnt ez az együttes, de a férfiak révén több amatőr gárda jött létre a klub égisze alatt. Egyúttal megkezdődött az utánpótlás kiépítése.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az ESMTK nevével egyelőre az amatőr bajnokságokban találkozhatnak a hoki kedvelői. Jelenleg négy csapat játssza hazai mérkőzéseit a Zodony utcai sportcsarnokban, a Pingvinek az OB III-ban, a Druck-Ker HT és a Jégmadarak az OB IV-ben, míg a Jéglovagok az Amatőr Hockey Ligában (AHL) szerepelnek. Utóbbi együttes tavaly megnyerte a küzdelemsorozatot, de az amatőröknél évről évre nagy a mozgás, és ez most az erzsébetieket sújtotta, így a tabella második felében található a gárda. Itt véd Csató Viktória, aki három éve tagja volt az U18-as női válogatottnak, amely feljutott az A csoportba.

– Ha a következő szezonban a szövetség megrendezi az OB II-t, akkor szeretnénk ott indítani egy csapatot – mondta Palotás István szakosztályvezető-edző. – Ebben számítunk a PHC Farkasokra, a tőlük kiöregedő játékosok alkotnák az erzsébeti másodosztályú együttes gerincét.

A jövő persze a gyerekeké. A jégcsarnokban egész évben folynak a korisuli edzései, és a szakosztály minél több fiatalt szeretne a hoki felé irányítani. Folyamatos a toborzás az U8-as korosztálytól az U14-esig. Hétfőn és szerdán 18, szombaton 10 és vasárnap 9 órakor várják az érdeklődőket.

Ami a jelent illeti, az U10-es csapat a bajnokság C csoportjában játszik. Itt nyolc együttes küzd egymással egész napos, kuparendszerű tornákon, 2x12 perces, futó órás meccseken. A kicsik a pályán keresztben játszanak, 3+1 fős felállásban, percenkénti kötelező cserékkel. Erzsébeten április 11-én lesz a torna. Az U12-esek áprilisban kezdik meg a felkészülést az ősszel kezdődő új évadra, amelyben önálló csapattal szeretne részt venni az ESMTK. A szükséges keretnek körülbelül a fele már összeállt, néhány játékos most az MTK-ban és a Szigeti Bikák gárdájában hokizik kölcsönben.          

– A nálunk jégkorongozók több mint fele pesterzsébeti, a többiek jórészt a környékből járnak hozzánk – magyarázta Palotás István. – Reméljük, a szisztematikus munka egy-két éven belül meghozza gyümölcsét, és minden korosztályban lesz bajnokságban szereplő csapatunk.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015