Fitness

Táborok, bemutatók, versenyek

2015-02-13 Nyomtatás

Szabadidő- és versenysport egyszerre – ez a fitness. Az Erzsébeti SMTK keretein belül 2012 óta működik a szakosztály, a kisiskolásoktól a 18 évesekig kilencvenen vesznek részt az edzéseken.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Kaizinger Ágnes a kilencvenes években versenyszerűen aerobicozott és fitnessezett. Tizennyolc esztendős kora óta edzősködik, erzsébeti munkássága előtt a Lurdy-házban tartotta foglalkozásait. Főállásban a XX. kerületi Gyulai István Általános Iskola testnevelő tanára, férje, Kliment László pedig az ESMTK birkózóinak egyik trénere.

– A Lurdy után a Gyulaiban találtunk termet a versenyzők edzéseihez, aztán innen már csak egy lépés volt, hogy önálló szakosztályt hozzunk létre a kerületi egyesületben – mesélte Kaizinger Ágnes. – A toborzás sikereit jelzi, hogy ma már kilencvenen vagyunk, a legnépesebb a legkisebbek csapata. Nálunk is hasonló a felépítés, mint a sportágban mindenütt, azaz az idő múlásával piramisszerűen szűkül a létszám. Ahogy egyre jobb lesz valaki, egyre több munkát kell belefektetni a fitnessbe, amit a tanulás és egyéb okok miatt kevesen vállalnak. Persze nálunk is vannak olyan, a felnőttek mezőnyében versenyző lányok, akik kicsi koruk óta a tanítványaim.

A sportággal ismerkedőkkel és a már tapasztaltabbakkal egykori sikeres versenyzők, Gáspár Kitti, Czinder Kinga, Kovács Ramóna és Baranyai Tímea foglalkoznak. A „profikkal”, azaz a versenyeken részt vevő ifjú hölgyekkel Kaizinger Ágnes és Babos Péter torna szakedző dolgozik. Az erzsébeti fitness-szakosztályban nagy súlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre, amelynek fontos eleme a nyári edzőtábor – az elmúlt két évben nagyon népszerű volt a kislányok körében. 

A tavalyi versenyeken számos remek eredményt értek el az ESMTK sportolói. Kiemelkedik a sorból a nem hivatalos világbajnokságon, a horvátországi Pulában szerzett két-két arany- és ezüstérem. A pesterzsébeti sportkedvelők évről évre több kerületi rendezvényen is láthatják a műsorukkal fellépő hölgyeket.

Az idei versenyszezon február végén, az IDF Magyar Kupa második állomásával kezdődik (az elsőre novemberben, Üllőn került sor). A nagykanizsai viadalt április végén egy újabb verseny követi, és az összesítés alapján juthatnak ki a legjobbak a 2015-ös nem hivatalos vb-re, amelyet május végén az olaszországi Riminiben rendeznek. A február 28-i erőpróbára az ESMTK teljes csapattal utazik, harmincöt erzsébeti versenyző áll rajthoz a három szám (egyéni, duó, csapat) valamelyikében.

Aki szeretne részt venni a fitness-szakosztály foglalkozásain, hétfőn, szerdán és pénteken délután négy óra után megtalálja az edzőket a Gyulai tornatermében.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015