CLUB

Sportágat választhattak az iskolások

2015-05-17 Nyomtatás

A 108 éves ESMTK fennállásának első sportágválasztóját tartotta május 14-én a Zodony utcában. A jól sikerült, nagyon jó hangulatú rendezvényen 8 kerületi általános iskola több mint ötszáz, 3. és 4. osztályos diákja vett részt. A programon Harót János, a klub elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Szabados Ákos polgármester nyitotta meg a sportnapot, kívánva a gyerekeknek kellemes és hasznos időtöltés.

A fitnesz szakosztály vezetője, Kaizinger Ágnes és csapata által vezetett zenés bemelegítő után a gyerekek a műfüves pályán a labdarúgást és a kézilabdát próbálhatták ki, a füves területen pedig ritmikus sportgimnasztika, fitnesz és birkózó bemutatót néztek meg (ez utóbbit szintén kipróbálhatták).

Az uszodában zenés szinkronúszó bemutatót tartottak a szakosztály versenyzői, s akinek volt kedve, és hozott magával úszófelszerelést, a tanmedencében is megmártózhatott. A Pesterzsébet Jégcsarnokot is birtokba vették a tanulók, a jégkorong bemutató után maguk is kipróbálhatták a hokizást, aki pedig nem szeretett volna a csúszós jégre lépni, választhatta a jégcsarnok parkolójában kialakított pályát.

Az uszoda előtt az öttusát népszerűsítették, a gyerekek lézerpisztollyal és műanyag kardokkal ügyeskedhettek. S bár az ESMTK-nak standröplabda szakosztálya nincs, a diákoknak erre is lehetőséget biztosítottak.

A szervezésbe – a helyszínek berendezésétől kezdve a bemutatókig – az ESMTK sportolói is beszálltak, százharminc gyermek, illetve fiatal járult hozzá a sportnap sikeréhez.

A rendezvényre a képviselő-testület több tagja is ellátogatott, Somody Klára, az Egészségügyi és Sport bizottság elnöke mellett ott volt Juhász Lajosné alpolgármester, valamint Komoróczy László és Fekete László.

A nap végén minden gyerek kapott egy-egy Sport szeletet, azok az iskolák pedig, amelyek teljes létszámú osztályokkal jelentek meg, osztályonként 40 ezer forint értékű, sportszervásárlásra felhasználható utalvánnyal gazdagodtak az ESMTK jóvoltából.

– Úgy érzem, jól sikerült rendezvényt szerveztünk, amelynek lehet, és kell is folytatása, hiszen fontos, hogy a gyerekeket kirángassuk a mozgásszegény életmódból – summázta a sportnap tapasztalatait Harót János.

Forrás: Önkormányzat honlapja
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015