Birkózás

Újabb történelmi pillanat

2015-08-13 Nyomtatás

Újabb történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi az isztambuli junior kötöttfogású Európa-bajnokságon. Ifj. Losonczi Ottó 66 kg-ban képviselte hazánkat, fantasztikus birkózással Magyarország legeredményesebb férfi birkózójaként az előkelő második helyezést érte el.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A döntőig összesen két pontot tudtak csinálni Ottón ellenfelei. Magabiztosan fölényesen verte meg ukrán (7:2), svéd (5:0), és fehérorosz (technikai fölénnyel az első menetben, 8:0) ellenfeleit. A döntőben egy török versenyzővel kellett megküzdenie az elsőségért, és mint ahogy ez előző napokra jellemző volt, a hazai pálya minden előnyét kihasználták a törökök, és komoly bírói segédlettel a török versenyző került ki győztesen az összecsapásból. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nagyon jó volt a török versenyző is, 6 percen keresztül állta Ottó rohamát. Az ESMTK Birkózó Szakosztályának ez az ezüstérem arany éremként ragyog.

Szakosztályunk fennállása óta ez az eddigi legjobb nemzetközi eredményünk. Az ESMTK Birkózó Szakosztálya 9 éve alakult, ifj. Losonczi Ottó megalakulása óta tagja a szakosztályunknak, aki 11 évesen kezdett el a birkózni, folyamatosan dolgozta le hátrányát a többi birkózóval szemben. Kitartó, alázatos, kemény munkával dolgozott, és dolgozik a sikerért. Sokszor került hullámvölgybe, amikor a rengeteg munka ellenére az eredmények nem úgy jöttek, ahogy szerette volna. Mégis újra és újra felállt és még keményebben dolgozott. Tavaly márciusban még azért küzdöttünk, hogy a hónapokig tartó súlyos betegségéből felépüljön, egy évre rá az isztambuli junior kötöttfogású Európa-bajnokságon pedig döntőt birkózott. A márciusban megrendezett U23-as Európa-bajnokságon 5. helyezést ért el. Sokszor sok helyen hangoztatták, hogy nem lesz belőle eredményes birkózó, mert nincs motivációja. Ezzel a fantasztikus eredménnyel megadtuk a választ a hitetlenkedőknek, bebizonyította birkózónk, hogy igen is van helye a legjobbak között. Méltán lehet büszke Ottó sikerére az ESMTK minden tagja, és a pesterzsébeti lakosok is, valamint Racolta Eduárdra, aki 2 éve volt bronzérmes a kadet Európa- bajnokságon. Mindkét birkózó saját nevelésű, akik a kezdeti lépésektől tagjai birkózó szakosztályunknak.

A magyar birkózás fennállása óta nem volt olyan szakosztály, egyesület, aki 9 év alatt a nulláról ilyen eredményt ért volna el, mint mi. Az országos egyesületi rangsorversenyben tavalyi évi eredményeink alapján, az első helyen végzett szakosztályunk. Ottó sikerére már nagyon ki voltunk éhezve, mert az elmúlt 6 világversenyen egyszer sem volt jó sorsolása, mindig az ő ágára kerültek a világ legjobbjai. Szerencsésnek mondhatom magamat, hiszen három fiam révén rengeteg boldog pillanattal lett gazdagabb az életem. Az elkövetkező napok az ünneplésről és a pihenésről fognak szólni. Minden sikert a helyén kell kezelni, és ugyanúgy ahogy eddig is az ESMTK birkózóinak ebből a sikerből erőt kell meríteniük, és tovább kell dolgozniuk az ilyen és ehhez hasonló eredmények eléréséhez. Természetesen, mint minden esetben most is, a jó Isten tiszteletére és dicsőségére ajánljuk fel eredményünket, melyért hálával tartozunk.

Köszönöm szépen az edzők, az edzőpartnerek, az orvosi team, a szülői munkaközösség, valamint kollégáim munkáját, Pesterzsébet Önkormányzatának támogatását. Remélem, hogy a jövőben is ilyen nagyszerű közösséget fogunk alkotni.

esmtkbirkozas.hu
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015