Birkózás

Remek Budapest bajnokság után újabb U 23-as címeres mez

2015-02-21 Nyomtatás

Újabb fontos hétvégén van túl szakosztályunk. A január végi mogyoródi U 23-as kötöttfogású bajnokság után a szabadfogásút is megrendezték, ahol ugyancsak a lengyelországi Eb-re kvalifikálták magukat az aranyérmesek.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Szakosztályunkból Nagy Mihály a 86 kilogrammosok között kiemelkedő birkózással lett bajnok és egyben válogatott is. Az OB mellett kadet szabadfogású rangsorversenyen is részt vettünk Szigetszentmiklóson, valamint az Angyalföldön rendezett Budapest bajnokságon 52 fiatalból 42-en érmet szereztek.

Szombaton, Budapesten, a Fáy utcai Vasas-edzőcsarnokában rendezték meg a diák I-II. és serdülő kötöttfogású Budapest bajnokságot, amit gyermek gálával egészítettek ki a rendezők. A zsúfoltság elkerülése végett két részre osztották a négy korosztályt, így délelőtt 10 órától a gyermekek és a diák II-esek küzdhettek meg egymással az aranyérmekért. A mieink közül a legfiatalabbaknál 12 versenyzőt birkóztattunk, akik közül mindannyian érmesek lettek (4 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérem). Mint azt az edzőktől megtudhattuk, kimagasló birkózást tanúsított László Mózes, Kovács Barnabás és Olasz Bende is. A diák II-es korcsoportban nem mindenki tudott rajthoz állni, sőt, a résztvevők közül is sokan, még csak mostanában lábaltak ki az influenzából. Ennek ellenére 5 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérem született. Az öt aranyból kettő különösen kiemelkedő, hiszen a 26 kg-ban László Nikolett a fiúk között is megállíthatatlan volt, míg Kovács Olivér a 35 kg-ban mondhatni a „sírból” hozta vissza döntő mérkőzését, 0-6-s hátrányból 7-6-ra győzött. Olivér remek példát mutatott küzdeni tudásból minden fiatal birkózó számára.
A két fiatal korosztályt a délutáni órákban a diák I-es és serdülő korcsoport követte, ahol szakosztályunk birkózói 11 bajnoki címet szereztek, valamint emellett 3 ezüst- és 6 bronzérem is jutott a mieinknek.

Összességében szakosztályunk 20 arany-, 10 ezüst- és 12 bronzérmet szerzett a 2015. évi kötöttfogású Budapest bajnokságon, aminek köszönhetően az összesített pontversenyben ismét toronymagasan az élen végeztünk.

A gyermek korosztály eredményei
Aranyérmeseink: László Mózes (26 kg), Kosovics Márton (38 kg), Máltsik Zsombor (42 kg), Nagy Gergely (46 kg).
Ezüstérmeseink: Kovács Barnabás (26 kg), Kreisz Dávid (29 kg), Barta Dominik (38 kg), Kovács Gergő (42 kg).
Bronzérmeseink: Jász Bálint (20 kg), Farkas Márk (23 kg), Farkas Zsombor (23 kg), Olasz Bende (26 kg).
A korosztály további résztvevői: Matyi Márk (23 kg), Bucioaca Dávid (26 kg), Vincze Benedek (29 kg)

A diák II-es korosztály eredményei
Aranyérmeseink: László Nikolett (26 kg), Takács Zsolt (32 kg), Kovács Olivér (35 kg), Kosovics Ádám (42 kg), Nagy Márton (46 kg).
Ezüstérmeseink: Katona Kristóf (32 kg), Kovács Bence (42 kg), Ónodi Sándor (50 kg).
Bronzérmeseink: Bakk Noel (35 kg), Nagy Roland (38 kg).
A korosztály további résztvevői: Zwick István (35 kg), Bucioaca André (38 kg).

A diák I-es korosztály eredményei
Aranyérmeseink: Tösmagi Attila (38 kg), Birtalan Bendegúz (54 kg), Mohl Richárd (63 kg).
Ezüstérmeseink: Mészáros Róbert (38 kg), Molnár Botond (46 kg).
Bronzérmeseink: Matyi Vivien (32 kg), Nagy Dániel (35 kg), Burij Anatolij (50 kg), Kekenj Norbert (54 kg).
Negyedik helyezettünk: Ecseki József (46 kg).
A korosztály további résztvevői: Hörcsöki Kamilla (32 kg), Rézműves Milán (38 kg), Hullár Dominik (42 kg), Kellner Laura (54 kg).

A serdülő korosztály eredményei
Aranyérmeseink: Közép Zoltán (38 kg), Nagy Róbert (42 kg), Varga Raul (46 kg), Kreisz Ádám (54 kg), Bak Gergely (63 kg), Szőke Alex (76 kg), Fulai Bence (85 kg), Szilágyi Erik (100 kg).
Ezüstérmesünk: Molnár Tamás (76 kg).
Bronzérmeseink: Hevesi Csongor (63 kg), Fodor Kende (69 kg).

A Budapest bajnokságot követő napon, vasárnap, Szigetszentmiklóson tartottak dupla szabadfogású versenyt. Az eredetileg 11 órára kiírt kezdés az elhúzódott reggeli mérlegelés miatt fél órával később kezdődött meg. A kadet szabadfogású rangsorversenyen 93 résztvevő volt, köztük három ESMTK-s birkózó, akik közül mindhárman dobogóra állhattak. A 63 kg-ban Mester Milán képviselte szakosztályunk színeit, aki a döntőig magabiztosan menetelt, ott azonban 3-1-s vereséget szenvedett a dorogi Lévai Tamástól. Kettővel feljebb, a 76 kg-ban Fulai Bence nem talált legyőzőre, aranyérmet szerzett, amivel fontos lépést tett meg a válogatott címeres mez megszerzéséért. A 85 kg-ban is volt birkózóink, Orosz Tibor, akit a döntőbe tudott csak legyőzni a PSE birkózója, Szurovszki Patrik.

A kadetok versenyével párhuzamosan zajlott az U 23-asok országos bajnoksága is, ahol öt birkózóval álltunk rajthoz. Közülük a 86 kg-ban Nagy Mihály valami káprázatos birkózást mutatott be a jelenlévőknek, így kétség sem fért hozzá, hogy ő lesz a súlycsoport bajnoka és egyben válogatottja is. Misi legerősebb ellenfelét, Gyurits Gergelyt már a negyeddöntőben 9-3-ra legyőzte, majd két könnyed technikai tusos győzelem után megérdemelten állhatott a dobogó legfelső fokára. Ugyancsak szépen birkózott a 65 kg-ban Makula Ramón, aki számtalan akciót végrehajtva a bronzérmet szereztek meg súlycsoportjában. A legkisebb kategóriában, az 57 kg-ban két birkózóink is mérlegelt, akik közül Juhász Bence a döntőig menetelt, ott azonban az újpesti Vilhelm Richárd legyőzte őt, így második lett, míg Csölle Zoltán ötödik. A 70 kilogrammosok között Lakatos Attila idő előtt búcsúzott a versenytől.

Forrás: esmtkbirkozas.hu
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015