Birkózás

Öt diákolimpiai bajnoki cím Dorogon

2015-04-22 Nyomtatás

Dorogon, a III. és IV. korcsoportos kötöttfogású diákolimpián bajnoki címet szerzett Tösmagi Attila, Nagy Róbert, Bak Gergely, Szőke Alex és Szilágyi Erik.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Már pénteken, 230 versenyzővel megkezdődtek a kötöttfogású küzdelmek a Dorogi Városi Sportcsarnokban. Szakosztályunkból hét versenyző képviseltette magát ezen a napon, akik közül a 38 kilogrammos Tösmagi Attila magabiztos tusgyőzelmeket aratva döntőbe jutott és ott sem talált legyőzőre, így megérdemelten akaszthatták a nyakába a diákolimpiai aranyat. Szintén döntőbe jutott, ám ott sajnos vereséget szenvedett Molnár Botond a 46 kilogrammosok között. Boti remek birkózással egy tus és három pontozásos győzelem után került a fináléba, ahol a diósgyőri Botos, már túl nagy falat volt számára, így ezüstérmet szerzett. Aranyéremért birkózhatott az 54 kilogrammos Birtalan Bendegúz is, aki háromhetes kényszerpihenő után indulhatott a dorogi diákolimpián. Ezúttal ezüstérem jutott neki, hiszen szombathelyi riválisa legyőzte őt a döntőben. A dobogó harmadik fokára is állhatott ESMTK-s birkózó, méghozzá a 63 kilogrammos Mohl Richárd, aki három győzelemmel és egy vereséggel zárta az idei diákolimpiát, így harmadik helyezést ért el.

Szombaton az eggyel idősebb korosztály, a 14-15 évesek kaptak teret. Szakosztályunkból tízen léptek szőnyegre, közülük kilencen a verseny végén dobogóra is állhattak. A 46 kilogrammosok között Nagy Róbert saját árnyékát átlépve a döntőben hátrányból fordított és szerezte meg a szombati nap első aranyérmét, majd a folytatásban Bak Gergely, Szőke Alex és Szilágyi Erik is diadalmaskodott súlycsoportjában. Összességében versenyzőink ezúttal is meggyőző birkózást tanúsítottak a 175 főt felvonultató diákolimpián, így végül tizenhárom súlycsoportból ötöt a mieink nyertek meg. Az aranyérmek mellett Fodor Kende révén ezüst-, míg Kreisz Ádám, Losonczi Dávid, Molnár Tamás és Varga Raul révén bronzérem is jutott szakosztályunk birkózói számára.

Aranyérmeseink: Tösmagi Attila, Nagy Róbert, Bak Gergely, Szőke Alex, Szilágyi Erik.
Ezüstérmeseink: Molnár Botond, Birtalan Bendegúz, Fodor Kende.
Bronzérmesünk:Mohl Richárd, Kreisz Ádám, Losonczi Dávid, Molnár Tamás, Varga Raul.
Kiesőink: Kozma Bálint, Szili Gergely, Mészáros Róbert, Hevesi Csongor.

Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015