Birkózás

Négy diákolimpiai bajnokunk lett Tiszakécskén

2015-12-01 Nyomtatás

​Két nap alatt huszonkét birkózónk fordult meg Tiszakécskén, a III. és IV. korcsoportos szabadfogású diákolimpián, ahol a diák és serdülő korú versenyzők is 6-6 érmet gyűjtöttek be. Szakosztályunk az idei évben századik versenyén vett részt a múlt héten.

Kattintson a nagyobb mérethez!

 

 

Szabadfogásban rendezték meg a harmadik és negyedik korcsoport számára a diákolimpiai küzdelmeket, ahol szakosztályunk legjobb birkózói is szőnyegre léptek. A megmérettetés első napján, pénteken, tizenöt versenyzőnknek szurkolhattunk, akik közül négyen is a fináléba kerültek. Aranyérmet azonban most “csak” Tösmagi Attila és Németh Milán nyakába akaszthattak, hiszen mindketten remek birkózással megnyerték a mindent eldöntő fináléjukat. A dobogó második fokára Birtalan Bendegúz és Mohl Richárd állhatott szakosztályunkból, míg szintén éremmel térhetett haza Nagy Dániel és Molnár Botond is, hiszen mindketten a harmadik helyezést szerezték meg az Ókécskei Sportcsarnokban. A több, mint 220 birkózót felvonultató viadalon Kekenj Norbert és Tóth Nimród révén két ötödik helyezettünk is lett, ám sajnos hét birkózónk is helyzetlenül zárta a versenyt.
 
A III. korcsoportos szabadfogású diákolimpián elért eredményeink:
Aranyérmeseink: Tösmagi Attila (42 kg), Németh Milán (46 kg).
Ezüstérmeseink: Birtalan Bendegúz (58 kg), Mohl Richárd (69 kg).
Bronzérmeseink: Nagy Dániel (38 kg), Molnár Botond (50 kg).
Ötödik helyezettjeink: Kekenj Norbert (63 kg), Tóth Nimród (85 kg).
Kiesett versenyzőink: Kozma Bálint (42 kg), Mészáros Róbert (42 kg), Rézműves Milán (42 kg), Szili Gergely (42 kg), Ecseki József (50 kg), Fige László (50 kg), Kádár Péter Balázs (76 kg).
 
Szombatra csapatunk létszáma megfeleződött, ám minőségben egy kicsit sem gyengültünk meg, mivel mind a hét birkózónk éremért küzdhetett a diákolimpián, ami az idei évben szakosztályunk 100. versenye volt. A 69 kilóban Losonczi Dávidnak, míg a 85 kilóban Szőke Alexnek mindenkit sikerült magamögé utasítania, így megérdemelten vehették át a diákolimpiai bajnoki címért járó díjakat. Második helyezést ért el Fulai Bence, akit a 76 kilogrammosok fináléjában BVSC-s riválisa ezúttal legyőzte, így Bence kénytelen volt beérni az ezüstéremmel. A negyedik korcsoportú birkózók versenyében is lett bronzérmesünk, sőt, kapásból három is, hiszen harmadik lett az 54 kilóban Varga Raul, a 76 kilóban Molnár Tamás, míg a 100 kilóban Szilágyi Erik. Az 50 kilogrammosok között Nagy Róbert is bronzéremért birkózhatott, ám ott vereséget szenvedett, ezzel az ötödik helyen zárta a tiszakécskei diákolimpiát.
 
 
 
A IV. korcsoportos szabadfogású diákolimpián elért eredményeink:
Aranyérmeseink: Losonczi Dávid (69 kg), Szőke Alex (85 kg).
Ezüstérmesünk: Fulai Bence (76 kg).
Bronzérmeseink: Varga Raul (54 kg), Molnár Tamás (76 kg), Szilágyi Erik (100 kg).
Ötödik helyezettünk: Nagy Róbert (50 kg).

 

Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015