Birkózás

Nagy Mihály hetedik lett Lengyelországban

2015-08-13 Nyomtatás

Múlt pénteken, szombaton és vasárnap a lengyelországi Varsóban versenyeztek szakosztályunk válogatott birkózói. A két Nagy-testvér, Misi és Peti a szabadfogásúak között, míg Sleisz Gabriella női birkózásban, Kéri Zoltán pedig kötöttfogásban képviselte Magyarországot.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A Lengyel Birkózó Szövetség a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt bő egy hónappal hatalmas nemzetközi versenyt rendezett a felnőtt korosztály mindhárom szakágának. A három napos megmérettetésen összesen 506 versenyző lépett szőnyegre, köztük négy ESMTK-s.
    Pénteken a szabadfogású Waclawa Ziólowski-emlékverseny keretein belül a 74 kilogrammosok között küzdött Nagy Mihály és Nagy Péter. Előbbinek nagyon fontos verseny volt, hiszen itt dőlt el, hogy ki utazhat a korábban említett Las Vegas-i világbajnokságra, amire szeptember elején kerül sor. Misi hazai riválisa a szombathelyi Ligeti Richárd volt, akivel már rögtön az első körben selejtezni tudott. A mérkőzés szorosnak indult, ám Misi a második menetre nagyon belendült és 13 pontot gyűjtött össze, így egyértelműen pontot tett a válogatócsaták végére. Szintén ezen az ágon Peti is birkózott, ellenfele a nagyon rutinos, nála 13 évvel idősebb lengyel Brzozowski volt, aki már a 2004-es olimpián negyedik volt, majd kétszer is Eb-bronzérmes lett, valamint katonai-világbajnoki címmel is büszkélkedhet. A mérkőzésen sajnos győzött a papírforma, a lengyel versenyző 13-2-re legyőzte Petit és mivel nem jutott a döntőbe, ezért birkózónknak véget is ért a verseny.
    A következő körben Misinek azonban ismét szőnyegre kellett lépnie, ellenfele a számunkra ismeretlen japán Takanaka volt, aki kisebb meglepetésre 10-0-ra legyőzte birkózónkat. A folytatásban ugyan ekkora arányú győzelmet szerzett az iránival szemben is, majd nagy csatában a németet is legyőzte, így döntőbe jutott, ami egyben azt is jelentette, hogy Misi vigaszágra került. Ott, elsőként spanyollal kellett összecsapnia, akit könnyedén, 10-0-ra le is győzött. Alig 15-20 perc múlva jött a következő ütközet, ahol az iránival nézett farkasszemet Misi. A mérkőzés sajnos ázsiai győzelemmel zárult, így Nagy Mihály kénytelen volt beérni a hetedik helyezéssel.
    A Lengyel Nagydíj második napján már a kötöttfogásúak is szőnyegre léptek, ami a rangos Pytlasisnki-emlékverseny elnevezést viselte. Szakosztályunkból Kéri Zoltán a 80 kilogrammosok között versenyzett. A sorsolásnak köszönhetően csak a második körben kellett szőnyegre lépnie, ahol egy nagyon erős kínai ellenfél jutott neki. A mérkőzést az ázsiai irányította, bár Zoli itt-ott próbálkozott, ám végül 6-1-s vereséget szenvedett. A folytatásban a kínait is legyőzték, ezzel Zolinak idő előtt véget ért a verseny.
    A verseny zárónapján a női Lengyel Openen Sleisz Gabriella a 63 kilogrammosok negyeddöntőjével kezdte meg a versenyt. Gabi elsőként rögtön a háromszoros Európa-bajnok lengyel Monika Michalik ellen kezdett, aki jóval erősebb és rutinosabb volt, mint ő, ez sajnos a 12-4-s végeredményen is meglátszott. A későbbiekben a hazai pálya előnye ellenére aztán az olimpiai ötödik lengyelt is legyőzték, így Sleisz nem került vigaszágra, tízedik lett.

esmtkbirkozas.hu
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015