Birkózás

Kadetben három, juniorban kettő érem Dorogról

2015-04-06 Nyomtatás

Öt érmet és egy ötödik helyezést szereztek birkózóink Dorogon, a IV. Fekete Gyémánt kupán. Birkózóink mindkét korosztályban Magyarországot segítették a csapatverseny első helyezéséhez.

Dorogon került megrendezésre a hagyományosnak számító Fekete Gyémánt kupa, kadet és junior nemzetközi kötöttfogású rangsorverseny. Szombaton a kadetok első alkalommal csaptak össze ebben a fogásnemben, amiben komoly szerepet játszott a tizenkét külföldi ország versenyzője is. A 150 versenyzőt felvonultató viadalon a 76 kilogrammos Fulai Bence jutott egyedül döntőbe szakosztály részéről. Bence egész nap jól teljesített és sorban győzte le ellenfeleit a fináléig vezető úton, ott azonban a BVSC-s Gégény Dominik egy csípődobással legyőzte a mindössze 16 éves Fulait, aki ezzel a dobogó második fokára állhatott. Ezen a napon három birkózónk is bronzért birkózhatott, ám közülük a 63 kilogrammos Losonczi Dávid és a 85 kilogrammos Orosz Tibor tudott győzni, míg az 58 kg-ban Szenttamási Tamást megverték, így az ötödik helyen zárta a versenyt.
Vasárnap a junior versenyre kilenc országból érkezett kilenc versenyző, akik kilenc órától, kétszer három perces mérkőzéseken küzdöttek meg az aranyérmekért és a pénzdíjakért. Az olimpiai reménységek versenyén szakosztályunkból Racolta Eduárd meggyőző birkózással került a 84 kilogrammosok döntőjében, ahol a svédek tehetségével, Zebastian Bergel csapott össze. Az aranyéremért való mérkőzés nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, hiszen a svéd hamar akciózni kezdett és már az első menetben 8-0-s győzelmet aratott, így Edu kénytelen volt az ezüstéremmel beérni. A nap másik érmét eggyel lejjebb, a 74 kg-ban szerezte meg Fodor Gergő, akit a későbbi győztes szintén svéd versenyző győzte le az elődöntőben. A bronzcsatában azonban sikerült ismét nyernie a kaposvári Horváth ellen, így a dobogó legkisebb fokára állhatott Dorogon.

Forrás: www.esmtkbirkozas.hu

Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015