Birkózás

Bak Gergely serdülőként hetedik a Kadet EB-n

2015-08-12 Nyomtatás

Három szakágban, három versenyzőnk képviselte hazánk és szakosztályunk színeit a 2015. évi kadet Európa-bajnokságon, aminek a szomszédos szerbiai Szabadka adott otthont. Tehetséges válogatott birkózóink közül a legszebb eredményt a még 15 éves Bak Gergely érte el, aki a kötöttfogású 58 kilogrammosok között a hetedik helyezést érte el!

 


Bak Gergely
(Kf. 58 kg - Eb 7.)


Elekes Emese
(Női 65 kg - Eb 10.)

Mester Milán
(Szf. 63 kg - Eb 23.)

Múlt kedden kezdődött meg a kadetok kontinensbajnoksága. Szakosztályunk válogatott birkózói közül a szabadfogású 63 kilogrammosok között Mester Milán lépett elsőként szőnyegre szerdán. Milán selejtezett a huszonhárom fős mezőnyben. Ellenfele a moldovai Tonu volt, aki sajnos jóval erősebbnek bizonyult birkózónknál, hiszen alig másfél perc alatt 10-0-ra győzte le őt. A folytatásban a moldovainak döntőbe kellett volna jutnia, hogy Milán a vigaszágra kerülhessen, de már a következő fordulóban kikapott egy bolgártól, ezzel Milánnak véget ért a verseny, a 23. helyezést érte el.
A következő napon, csütörtökön már a hölgyek léptek küzdőtérre. Szakosztályunkból a 65 kilogrammosok között versenyzett Elekes Emese, akinek nem az első világversenye volt már az idei. Nyolcaddöntővel kezdte meg a napot és sajnos fejezte is be, hiszen ukrán ellenfele 4-2-re legyőzte őt, majd a folytatásban egész jól menetelt, kettőt is nyert, de végül az elődöntőben technikai tussal kapott ki a franciától, így Emesének idő előtt véget ért az Európa-bajnokság, 10. lett.
Az Európa-bajnokságot a kötöttfogásúak zárták, ahol szombaton a 58 kilogrammosok között Bak Gergely újoncként vett részt a versenyen. A sorsolás első mérkőzése könnyűnek tűnt, és végül az is lett, hiszen a selejtezőben Gergő valami fantasztikus hátraesést követően két vállra fektette osztrák ellenfelét, így tovább jutott. A második fordulóban már jóval erősebb ellenfél következett, hiszen az orosz birkózó végül Eb-győztes lett, Gergőt is technikai tussal múlta felül. Mivel a későbbiekben döntőbe jutott Bak legyőzője, így automatikusan a vigaszágra került, ahol elsőként egy nagyon kellemetlen horváttal kellett megküzdenie. A mérkőzés érdekesen kezdődött, hiszen a horvát 6-0-ra meglépett, majd egy kavarodást követően a bírók elsőnek már a 8-0-t is kihozták, ám ekkor Kliment László és Fodor Zoltán válogatott edző challanget kért, amit el is fogadtak, így maradt a 6-0-s hátrány. A mérkőzésből nagyjából egy perc lehetett vissza, amikor Gergő nagyon beindult és kétszer is bekapaszkodott a horváttal, amiből két látványos hátraesést hajtott végre, így 8-6-ra megfordította és megnyerte az első vigaszági mérkőzést. Alig 15-20 percet követően következett Gergő második vigaszági mérkőzése, amit örménnyel kellett megvívnia. Sajnos az újabb bravúr nem sikerült fiatal versenyzőnktől, az örmény két derékra támadással 8-0-ra zárta le a mérkőzést. Bak Gergelynek tehát két győzelem és két vereséget követően véget ért a szabadkai kadet Európa-bajnokság, ahol serdülőként ért el fantasztikus 7. helyezést!
 

ESMTK
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015