Asztalitenisz

Már hét csapata van az ESMTK-nak

2015-08-31 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK asztalitenisz-szakosztálya folyamatosan bővül, így történt ez az idén nyáron is. A szintén XX. kerületi Hajós DSE két csapata igazolt át a piros-fehérekhez, és ezzel már hét együttes képviseli az ESMTK-t a különböző bajnokságokban.

Kattintson a nagyobb mérethez!

– Az Erzsébeti Hajós DSE asztalitenisz-szakosztályában kialakult helyzet miatt jó néhány sportoló fontolgatta, hogy befejezi a játékot – mondta Szabados Márta, az ESMTK szakosztályvezetője. – Erről a tavaszi idény végén szereztünk tudomást, ugyanis megkerestek minket, hogy szívesen átigazolnának hozzánk, amennyiben tudunk nekik játék- és versenyzési lehetőséget biztosítani.

A piros-fehérek szinte az összes játékost ismerik, már több éves verseny- és edzőkapcsolat áll mögöttük. A szakosztályban úgy gondolták, sajnálatos lenne, ha sok sportember, többségükben pesterzsébeti lakos, nem fogna többet ütőt a kezébe. Ezért átgondolták a lehetőségeiket, és némi utánajárás eredményeként befogadták a két csapatot.

Az egyesületeknek a megszerzett eredményeik alapján van lehetőségük a következő bajnokságban való részvételhez. Amennyiben valaki átigazol, a fogadó egyesület „alkalmazhatja”, ha van számára hely. Az ESMTK-nál azonban erre nem volt mód, mert a csapatok teljes létszámmal rendelkeztek.

A klub ezért megkereste a bajnokságokat kiíró Budapesti Asztalitenisz- szövetséget, és a segítségét kérte. A piros-fehérek azt szerették volna elérni, hogy a Hajós csapatai áthozhassák az ESMTK-ba a már kiharcolt indulási jogokat. Ehhez a szövetség partnernek bizonyult, és a két sportköri elnök által aláírt kérelem benyújtása után erre engedélyt adott.

– Így szeptemberben már hét csapattal kezdhetjük meg a bajnokságot – újságolta Szabados Márta. – Örömmel mondhatom, hogy javulnak a játékkörülményeink, ugyanis sikerült két kiváló minőségű használt asztalt vásárolnunk. Ahogy már korábban jeleztük, szeretnénk kiépíteni a sportág utánpótlását Pesterzsébeten, ezért a gyerekeknek péntekenként délután fél öt és fél hat között tartunk edzéseket. Szeretettel várunk minden jelentkezőt az Ady Endre út 98. alatti iskola tornatermében.

S ha már a jövő: már két éve részt vesz az ESMTK edzésein a kilencszeres magyar bajnok, junior és kadet Európa-bajnok asztaliteniszező, Wirth Veronika kislánya, Pató Anna, aki ifjúsági versenyzőként számos nagyszerű eredmény ért már el. A Szigetszentmiklósi TK-hoz tartozó 15 esztendős Pató ősztől kölcsönben az egyik erzsébeti csapatot fogja erősíteni.

 

ms
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015