Asztalitenisz

Labdák, hálók, asztalok

2015-01-20 Nyomtatás

Az ESMTK asztalitenisz-szakosztálya jelenleg már öt csapattal vesz részt a budapesti bajnokságokban. Az Ady Endre Általános Iskolában edzenek. Fotón: Az ESMTK III csapata (balról jobbra) Bunsits József, Paál György, Turkovics Kornél, László Imre, Szabados Márta

Kattintson a nagyobb mérethez!

A nyolcvanas években a különféle korcsoportokban közel százan asztaliteniszeztek az ESMTK színeiben, a női csapat az NB I élvonalába tartozott, sőt, a nemzetközi porondon is helytállt. A szakosztály újbóli megalakulása óta az Ady Endre Általános Iskola tornatermében tartja az edzéseit. Hétfőn és szerdán tizenkét asztalon bűvölik a kis fehér labdákat az ESMTK pingpongosai, utóbbi napokon rendezik a hazai mérkőzéseiket is. A túlnyomórészt erzsébetiekből álló csapatok hetente küzdenek meg a riválisokkal a pontokért.

– Az első szezonban egy csapatot neveztünk a budapesti szövetség által szervezett bajnokságba, aztán folyamatosan bővült a létszám, így tavaly nyáron már az ötödik együttest indítottuk el a küzdelemsorozatban – magyarázta Szabados Márta szakosztályvezető, aki egyúttal az ESMTK egyetlen női asztaliteniszezője. – A huszonöt játékos túlnyomó többsége pesterzsébeti, igazi család vagyunk.

Az ESMTK első számú csapata a Budapest I/C osztályban szerepel, és ősztől valószínűleg itt fog játszani a most még II/1. osztályú második együttes is, amely a bajnoki cím nagy esélyese. Ugyancsak eggyel magasabb szintre juthat néhány hónap múlva a Kerületi I. osztályban küzdő harmadik csapat. A Kerületi  II. osztályban szereplő negyedik és ötödik gárda közül az egyik némi szerencsével szintén feljebb léphet a szezon végén.

Persze nem csak a bajnoki ranglétrán akarnak előrébb jutni az erzsébetiek. Szeretnék, ha a felnőtteken kívül gyerekek is csatlakoznának a szakosztályhoz, s mivel több játékosnak is van edzői végzettsége, szakemberek segítenék a fiatalok fejlődését.

– Várjuk a kerületi gyerekeket és szüleiket a hétfői és a szerdai edzésnapokon az Adyban – mondta Szabados Márta. – Azt szeretnénk, ha ősszel már valamelyik utánpótlás-bajnokságban is feltűnne az ESMTK neve.

M.S.
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015