Asztalitenisz

Körkép az asztaloknál

2015-04-01 Nyomtatás

Tíz forduló után jelenleg szünet van az alacsonyabb osztályú asztalitenisz-bajnokságokban. Összefoglaltuk, mit történt az Erzsébeti SMTK csapataival az eddigi tavaszi mérkőzéseken.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az ESMTK I a Budapest-bajnokság I/C osztályban játszik. A piros-fehérek a mezőny alsó részén foglalnak helyet, miután az ősszel csupán öt pontot szereztek. A tíz idei meccsen valamivel jobban szerepeltek, a hazai „pályán”, az Ady Endre Általános Iskola tornatermében elért két-két győzelemmel és döntetlennel hat pontot gyűjtöttek, ráadásul úgy, hogy legyőzték a dobogóra hajtó OTP SK I csapatát és 8-8-ra végeztek a BVSC-Zugló Sportiskola V gárdájával.

A II. osztály 1. csoportjának kiemelkedően legjobb együttese az ESMTK II. A piros-fehérek huszonnégy győztes mérkőzés után március végén először vesztettek pontokat. Az Adyban a másik XX. kerületi csapat, a középmezőnybe tartozó Erzsébeti Hajós DSE III vendégeskedett, és meglepetésre 8-8-as döntetlent harcolt ki.

A Kerületi I. osztály 1. csoportjában vitézkedő ESMTK III számára az a kérdés, hogy ezüst- vagy bronzérmes lesz-e az idény végén. Az őszi remeklés – 13 győzelem mellett 1-1- döntetlen és vereség – után a tavaszi kilenc meccsen ötször nyertek, négyen viszont összesen két pontot sikerült begyűjteniük; igaz, az egyik vereséget a százszázalékos Szufla SE V-Supernovák ellen szenvedték el.  

A II. osztály 1. csoportjában szereplő ESMTK V a negyedik helyért küzd. Ősszel összesen nyolcszor győztek az erzsébetiek, tavasszal azonban az első nyolc meccsüket megnyerték. Először március közepén, a bajnoki címre is esélyes Kossuth Nyomda ellen maradtak pont nélkül a piros-fehérek, majd elkönyvelhették idei kilencedik sikerüket.

A II. osztály 2. csoportjában játszik az ESMTK IV. Az erzsébetiek az őszi idényben csupán három pontot szereztek, amelyhez tavasszal az eddigi kilenc mérkőzésükön újabb hármat tettek hozzá. Az éllovas Ziccer AK elleni idegenbeli döntetlen igazi bravúrnak számít.

Az április-májusi folytatásban még öt meccset játszanak csapataink (az ESMTK III hatot).

 

ms
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015