Asztalitenisz

Helyet cserélt két csapatunk

2017-07-31 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK asztalitenisz-csapatai nyári pihenőjüket töltik, és bár egyelőre nem pattog a labda, azért az elmúlt hetekben történt egy s más a szakosztályban.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az ESMTK a legutóbbi két évadban már hét csapatot szerepeltetett, öt a Budapest-bajnokság különböző osztályaiban, kettő pedig a kerületi bajnokságokban játszott. A két, legmagasabb szinten indult gárda a tavaly nyáron a Hajós DSE-től „került” a klubhoz.

Az ESMTK I az I/A osztályban tizenhat együttes között 29 ponttal a nyolcadik helyen végzett, öt döntetlen mellett 12 győzelem és 13 vereség állt a piros-fehérek neve mellett. Az ESMTK II számára túl erős volt a Budapest I/C, a 6 győzelem és a 2 döntetlen 14 pontot eredményezett, valamint a 15. helyet, ez pedig kevés volt a bennmaradáshoz. De nem marad erzsébeti csapat nélkül ez a mezőny, ugyanis a II. osztály 3. csoportjában az ESMTK IV 25 győztes mérkőzéssel a második helyen végzett, majd sikerrel vívta meg az osztályozót is, mindkét riválisát felülmúlva kiharcolta a feljutást.

A II. osztály 1. csoportjában az ESMTK V küzdött ellenfeleivel, sajnos nem sok sikerrel, a 11 pont csak a 15. helyhez volt elegendő, ám a különböző visszalépések miatt csapatunk ősztől továbbra is itt szerepelhet. A II. osztály 2. csoportjában az ESMTK III számára ugyanakkor a 10 megszerzett pont a 14. helyhez volt jó, és sima bennmaradást eredményezett. Az új szezon csoportbeosztását augusztusban készíti el Budapesti Asztalitenisz-szövetség, akkor derül ki, milyen ellenfelek várnak a mieinkre.

A kerületi csapatoknál komoly problémák voltak a meccseken a létszámmal, így a két együttest összevonják, és az I. osztályban szerepel csak az ESMTK.

Szabados Márta szakosztályvezető elmondta, hogy négy új játékosa már biztosan van az Erzsébeti SMTK-nak. Rajtuk kívül még ketten jelentkeztek, hogy szeretnének klubunkban pingpongozni. Ennek azért is örülnek az erzsébetiek, mert az a céljuk, hogy minden csapatban meglegyen a hat ember, így ugyanis nem okozhat gondot a munkahelyi elfoglaltság vagy betegség.

Tavasszal már rendszeresen 15-16 gyerek vett részt a pénteki edzéseken. Az ősztől már nem egy, hanem két órát játszhatnak a fiatalok ezeken a foglalkozásokon. A szakosztály továbbra is várja az erzsébeti és környékbeli 6–16 éves gyerekek jelentkezést a 20/580-7137-es telefonszámon.

Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015