Asztalitenisz

Erzsébeti pingpongkörkép

2015-12-31 Nyomtatás

A legtöbb sportághoz hasonlóan téli szünet van az asztaliteniszben is. Az Erzsébeti SMTK hét csapattal vett részt a különböző bajnokságokban, hol több, hol kevesebb sikerrel. A lényeg azonban valamennyi esetében a játékon van.

A legmagasabb szinten, a Budapest I/B osztályban egy csapat képviseli a pesterzsébeti klubot – nem is akárhogy. Az ESMTK I játékosai tizenötször álltak asztalhoz, tízszer győzött az együttes, kétszer megosztozott ellenfelével a pontokon. Ezzel a teljesítménnyel 22 pontot szereztek a piros-fehérek, és a második helyen állnak.

Az I/C osztályban ketten vitézkednek. Az ESMTK III a tizenöt mérkőzése harmadát megnyerve, plusz egy döntetlennel a 12. helyen zárta az őszi idényt. Az ESMTK II számára nem sok babér termett, egy döntetlennel a 16. pozícióban várja a tavaszi folytatást.

A II. osztály 2. csoportjában az ESMTK IV a tizenöt tagú mezőnyben hat pontot gyűjtve a 13. helyen telel.

A kerületi bajnokság I. osztálya 1. csoportjában az élmezőnybe tartozik az ESMTK V. A piros-fehérek a tizenhárom őszi meccsük közül csupán egyet vesztettek el, a kilenc győzelem és a három döntetlen 21 pontot, valamint harmadik helyet ért. Egy jó tavaszi menettel meglehet a bajnoki cím és a feljutás az erzsébetiek számára.

Az I. osztály 3. csoportjában játszik az ESMTK VI. A gárda egy mérkőzést nyert meg az idei tizenháromból, ezzel az utolsó előtti helyet foglalja el. 
A kerületi bajnokság II. osztálya 1. csoportjában közvetlenül az élboly mögött találjuk a tabellán az ESMTK VII együttesét. Az ötödik pozícióban álló pesterzsébetiek tizennégy meccsük felén szereztek két pontot, ezzel, valamint két döntetlennel 16 pont került a nevük mellé.

ms
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015