Asztalitenisz

Egy arany, egy bronz az asztaloknál

2015-07-03 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK asztalitenisz-szakosztálya a 2007-es megalakulása óta a nyolcadik versenyszezont zárta a közelmúltban. Az induláskor még csak egy csapatot tudott indítani a legalsó osztályban, nemrég viszont már öt együttes fejezte be a küzdelemsorozatot, közülük kettő a Budapest-bajnokságban.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Mint ahogy az az amatőr játékosokból álló csapatoknál előfordul, a munkahelyi vagy családi elfoglaltságok miatt komoly szervezést igényelt, hogy az ESMTK együttesei hétről hétre teljes összeállításban tudjanak asztalhoz lépni. Télen betegségek is nehezítették a csapatvezetők dolgát, és néha megtörtént, hogy „emberhiánnyal” kellett megküzdenie valamelyik gárdának.  

– Mindezek ellenére elmondhatjuk, hogy sikeres évet zártunk – értékelte az elmúlt évadot Szabados Márta szakosztályvezető. – Még azokat a csapatokat sem érheti szemrehányás, amelyek gyengébb eredményeket értek el, ők is mindent megtettek a jobb szereplés érdekében.

Az Erzsélbeti SMTK I (Sághi József, Kirchmayer Richárd, Szabó József, Szakács Szilárd) a tavalyi év sikere után a Budapest I/C osztályban kezdhette meg a küzdelmeket. Sokszor vívtak szoros meccseket az erzsébetiek, gyakran balszerencsés körülmények között vesztettek, végül 6 győzelem, 3 döntetlen és ezzel 15 pont került a nevük mellé. Ez kevésnek bizonyult a bennmaradáshoz, így az ősztől ismét a Budapest II. osztályban szerepelhetnek. Előfordult, hogy a már említett létszámproblémák csak hárman tudtak kiállni, és egyszer fel is kellett adniuk a meccset. A csapat legeredményesebbje Kirchmayer Richárd volt, 44,4%-os győzelmi mutatóval.

Az ESMTK II (Vagyóczki András, Bali Péter, Gárdai Csaba, Kaszás László, Kovács Szilárd) folytatta az előző évi menetelését. Akkor vereség nélkül jutott fel a Budapest II. osztályba, ahol ismét sikerült az első helyen végeznie. A harminc mérkőzésükből csupán egyen született döntetlen, a többit megnyerték az erzsébetiek! Az együttes tagjainak egyéni eredménye szintén kiváló, közülük is kiemelkedett Kaszás László, aki 98,8%-os teljesítményt nyújtott. A jó formára a jövőben is szükség lesz, mert újfent egy magasabb osztályban, a Budapest I/C-ben folytathatják.

Az ESMTK III (László Imre. Bunsits , Paál, Szabados Márta, Turkovics Kornél, Pagyóczki Patrik) a XI. ker. 1. osztály 1. csoportjában  bronzérmet szerzett. A gárda 21 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség után 46 ponttal zárt. Itt is szép egyéni eredmények születtek, a legjobb teljesítményt Turkovics Kornél nyújtotta 78,1%-kal. Bár a feljutás nem jött össze, abban az esetben, ha a magasabb osztályokban fel kell tölteni létszámokat, még lehet esély a feljebb kerülésre.

Az ESMTK IV (Szíjj Nándor. Dudovics István, Jambrik András, Sipos Krisztián) a II. osztály 2. csoportjában játszik, és e gárda esetében is többször előfordult, hogy csak három játékossal tudott kiállni. Így a fiúknak összesen két mérkőzést sikerült megnyerniük és két döntetlent értek el, s a hat pont a 14. helyhez volt elegendő. A csapat legeredményesebbje Szíjj Nándor volt.

Az Erzsébeti SMTK V (Szabó Attila, Auth Ferenc, Bors Csaba, Kérdő Gábor, Mosdósi Adrián, Schrem Rudolf) az I. osztály 1. csoportjában 20 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség után 43 ponttal a 4. helyet szerezte meg. Ennek a csapatnak hat tagja van, így nem voltak kiállási gondjai. Az egyéni eredmények is nagyon jók voltak. Ha így folytatják a fiúk, esélyesek lehetnek egy feljutó vagy legalább egy helyosztót érő helyre.

– Ami a terveket illeti, az ősztől elkezdjük az utánpótlással való foglalkozást – magyarázta Szabados Márta. – Kerületszerte toborzó felhívásokat tettünk közzé, az iskolákban, az uszodában, a Csiliben és a helyi médiában. Elképzeléseink szerint péntek délutánonként szakképzett edző és néhány lelkes csapattag közreműködésével zajlanak majd a kicsiknek szóló edzések. Várunk minden érdeklődő hét és tizenegy közötti gyereket az Ady Endre Általános Iskola tornatermében.

 

.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015